Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
27. 1. 2016,
12.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković OP Avstralije polfinale

Sreda, 27. 1. 2016, 12.26

7 let, 12 mesecev

Roger Federer: Lahko premagam kogarkoli (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na OP Avstralije nas v četrtek čaka finale pred finalom. V polfinalu se bosta udarila zimzeleni Roger Federer in prvi igralec sveta Novak Đoković. To bo njun že 45. medsebojni dvoboj.

Oba glavna akterja bosta morala pokazati vse svoje znanje, če se bosta želel prebiti v nedeljski finale, a prostor je le za enega. Zanimiva je njuna medsebojna statistika dvobojev. Trenutni izid je 22:22. Zadnji dvoboj je dobil Novak Đoković, potem ko je zmagal v finalu zaključnega turnirja v Londonu (7:5, 6:2). Pred tem je na istem turnirju v skupinskem delu zmagal 34-letni Roger Federer (6:3, 6:4).

Đoković pričakuje napet dvoboj

Srbski zvezdnik je razkril, da je dvoboj z Rogerjem Federerjem zmeraj nekaj posebnega. "Mislim, da ni velike razlike, če igrate v polfinalu turnirja za grand slam. Proti njemu je zmeraj občutek, da igrate v finalu. V najinih dvobojih je veliko napetosti in vložek je res velik. Pričakujem velik boj," je uvodoma povedal Nole, ki je na OP Avstralije že petkrat zmagal in med drugim tudi brani lansko zmago v Melbournu.

Pozneje je prvi lopar sveta glede svojega nasprotnika dodal. "Roger v zadnjih dveh letih igra izreden tenis. Lani sva igrala v dveh finalih na turnirjih za grand slam. Zelo dobro vem, kako dobro igra, sploh v zadnjih delih velikih turnirjev. Vedno te prisili, da daš vse od sebe. Moral bom igrati svoj najboljši tenis, če ga bom želel premagati. Upam, da mi bo uspelo."

Brez Federerja in Nadala ne bi bil tako dober igralec

Na novinarski konferenci so Novaka vprašali, ali se morda spominja prvih dvobojev z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom. Priznal je, da je pravzaprav že pozabil, kolikokrat se je pomeril z njima. "Mislim, da sem večkrat igral proti Rafi. To je res neverjetno. Proti njima sem igral ob različnih priložnostih in se boril tudi za največje lovorike v našem športu. Zaradi njiju sem postal takšen igralec. Tovrstna rivalstva so mi omogočila, da sem se razvil, postal močnejši in dojel, kaj potrebujem, da bom igral na isti ravni. Onadva sta dominirala v tenisu, še predno sva prišla Andy Murray in jaz. Potrebnega je bilo kar nekaj časa, da sva se lahko enakovredno kosala z njima."

Federer: Premagam lahko kogarkoli

Svoje načrte ima tudi eden najboljših teniških igralcev vseh časov Roger Federer. Švicar se je do polfinala prebil brez večjih težav. Edini, ki mu je uspel vzeti niz, je bil v tretjem krogu tekmovanja Grigor Dimitrov. Preostale nasprotnike je premagal po treh nizih, zaradi česar je lahko 34-letni Baselčan upravičeno optimističen pred velikim dvobojem. "Lahko premagam kogarkoli. To je tudi razlog, da še vedno igram. Imam občutek, da lahko še vedno igram na zelo visoki ravni. Na zadnjih treh turnirjih za grand slam sem bil zelo konstanten. Igram dober in zabaven tenis. Zares uživam v tem, da več igram na mreži kot v preteklosti," je po dvoboju povedal Federer.

Ne spreglejte