Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
26. 6. 2017,
10.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Wimbledon Roger Federer

Ponedeljek, 26. 6. 2017, 10.47

6 let, 7 mesecev

Roger Federer je že nekoliko dvomil o sebi #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Roger Federer | Foto Twitter

Foto: Twitter

Roger Federer je ta konec tedna v Halleju še devetič zmagal, potem ko je v finalu gladko premagal Aleksandra Zvereva. Švicar je po dvoboju priznal, da je po nepričakovanem porazu v Stuttgartu začel že malo dvomiti o sebi.

Na turnirju v Stuttgartu ga je v uvodnem krogu presenetil Tommy Haas, v Halleju pa je turnir dobil brez izgubljenega niza. "Malo sem že dvomil o sebi. Moram priznati, da me je poraz v prvem krogu po petnajstih letih pretresel. Vesel sem, da sem tako reagiral: pozabil na poraz in nadaljeval delo. Sam sebe sem spomnil, da znam še vedno dobro igrati na travi," je po zmagi povedal Baselčan.

Deveta nebesa

Če ga je poraz proti Haasu nekoliko presenetil, pa je si je z zadnjo turnirsko zmago dvignil samozavest, saj si je s tem dokazal, da je v dobri formi. Z deveto turnirsko zmago v Halleju je poleg Nadala edini igralec, ki je na enem turnirju zmagal več kot osemkrat. Španec ima neverjetnih deset zmag v Monte Carlu, Barceloni in v Parizu.

"Res je dobro igrati v finalu na takšen način, potem ko si pred tem že ves teden dobro igral. Žogico udarjaš sproščeno, stvari se izidejo in takrat ugotoviš, da je nasprotnik pod pritiskom. Po deveti zmagi sem zdaj v devetih nebesih. Občutek je res nekaj posebnega, ker nisem prepričan, da bom še kdaj lahko zmagal v Halleju. Zelo pomembno je, da uživam v tem uspehu," je povedal sedemkratni zmagovalec Wimbledona.

Roger Federer gre lahko v Wimbledon optimističen. | Foto: Getty Images Roger Federer gre lahko v Wimbledon optimističen. Foto: Getty Images Na računu nekaj več kot 350 tisoč evrov

In prav on je zagotovo eden glavnih favoritov, da še osmič v karieri osvoji enega najprestižnejših turnirjev na turneji. Poudaril je, da je misli usmeril v Wimbledon, kjer bo poskušal osvojiti 19. lovoriko na turnirjih za grand slam. "To je dobra popotnica zame in za mojo samozavest. Dobro je vedeti, da sem psihično dobro pripravljen. Psihološko sem znova svež in navadil sem se igrati dvoboje," je sklenil eden najboljših igralcev vseh časov, ki bo za zadnjo zmago prejel 500 točk in slabih 400 tisoč dolarjev (358 tisoč evrov).

Aleksander Zverev meni, da bo verjetno prav Federer tisti, ki bi lahko v Wimbledonu dvignil veliki pokal | Foto: Reuters Aleksander Zverev meni, da bo verjetno prav Federer tisti, ki bi lahko v Wimbledonu dvignil veliki pokal Foto: Reuters

"Igral je neverjetno"

Nad njegovo igro je bil navdušen tudi mladi Aleksander Zverev, ki meni, da bo verjetno prav Federer tisti, ki bi lahko v Wimbledonu dvignil veliki pokal. "Mislim, da je Roger igral zelo dobro. Vse pohvale, igral je neverjetno. Igral je zelo agresivno … Zaslužil si je to zmago."

Ne spreglejte