Roger Federer je navadna rit #video

Roger Federer je  v nedeljo zmagal turnir v Indian Wellsu in tako postal najstarejši igralec, ki je uspel zmagati turnir serije masters. Po dvoboju ga je Stan Wawrinka, ki je sicer njegov dober prijatelj, pred vsemi gledalci označil za navadno rit.

Foto: Guliver/Getty Images

To, kar uspeva Rogerju Federerju v zadnjem času, meji na nemogoče. Švicar se je vrnil po šestmesečni odsotnosti in že takoj na začetku sezone zmagal na OP Avstralije in Indian Wellsu. Roger je s 35 leti, sedmimi meseci in 12 dnevi postal najstarejši igralec, ki je uspel zmagati turnir serije masters. Pred tem je rekord držal Andre Agassi. Američan je zmagal pri 34 letih.

Federer je že vajen takšnih "komplimentov"

Če se je Rogerju Federerju po zmagi smejalo, je njegov dober prijatelj Stan Wawrinka dvoboj končal v solzah. Očitno ga je poraz proti Federerju vidno prizadel. "Oprostite, po teh desetih dneh sem zares utrujen," je s cmokom v grlu povedal Wawrinka. "Rad bi čestital Rogerju," je nadaljeval in pogledal proti Baselčanu, ki se mu je smejal. "Vidim, da se mi smeje. On je navadna rit, ampak v redu," je v šaljivem tonu povedal Wawrinka.

In kako je vse skupaj videl Roger Federer? "Ko me je pogledal, nisem želel imeti žalostnega obraza. Pogledal sem ga z izrazom, 'Saj bo vse v redu' in se mu nasmejal z namenom, da pozabi na vse skupaj. Mislim, da mi je to uspelo," je povedal trenutno šesti igralec sveta, ki je priznal, da je takšne "komplimente" v šali že večkrat dobil.

"Vse skupaj se je zgodilo veliko, veliko hitreje …" "Vse skupaj se je zgodilo veliko, veliko hitreje …" Foto: Guliver/Getty Images Lani ni zmagal niti na enem turnirju, zdaj pa …

"Moje sanje se nadaljujejo. Nisem tako presenečen kot v Avstraliji, vendar je to zame še vedno veliko presenečenje. Bolj ne morem biti zadovoljen. Zagotovo je to zame neverjeten začetek sezone. Lani nisem zmagal niti enega turnirja. Mislim, da nisem bil niti v enem finalu, razen v Brisbanu. To je dramatična sprememba," je uvodoma povedal Federer, ki je že novembra videl, da je na pravi poti. Njegov cilj je bil, da se do turnirja v Wimbledonu uvrsti med prvih osem igralcev.

"Vse skupaj se je zgodilo veliko, veliko hitreje … To je enkratno, vendar si je treba vseeno postaviti cilje in videti, kako nadaljevati. Zmagati na OP Avstralije in v Indian Wellsu  ni bilo v načrtu, to vam lahko zagotovim," je še povedal 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam. Nazadnje, ko je zmagal v Indian Wellsu, je v finalu premagal svojega zdajšnjega trenerja Ivana Ljubičića.

Roger Federer bi se rad čim prej spočil. Roger Federer bi se rad čim prej spočil. Foto: Guliver/Getty Images

Rad bi igral čim pozneje

Federer se želi po napornem ritmu kar najbolje spočiti. "Upam, da bom lahko igral čim pozneje v Miamiju. Šele nato bom delal načrte za preostanek sezone, še posebno za peščeni del sezone. In postaviti si moram cilje, zato ker so se po sanjskem začetku sezone očitno spremenili," je še povedal eden najboljših igralcev vseh časov.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • slomevzha1 / 23.03.2017. ob 09:15

    Navijam za malega Đokico, toda Federerjeva tehnika mi ne dopušča nobenega dvoma glede vprašanja, kdo je najboljši.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano