Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 6. 2015,
11.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer Andy Murray Richard Gasquet Wimbledon

Ponedeljek, 29. 6. 2015, 11.04

8 let

Roger Federer desetič v finalu Wimbledona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi igralec sveta Novak Đoković in Roger Federer se bosta pomerila v finalu Wimbledona. Prvi je v polfinalu ugnal Richarda Gasqueta, drugi pa Andyja Murrayja.

V svojem desetem wimbledonskem finalu bo Roger Federer v nedeljo napadal osmo zmagoslavje na Wimbledonu. V polfinalu je bil s 7:5, 7:5 in 6:4 boljši od domačega matadorja Andyja Murrayja. Švicar bo v finalu prekrižal lopar s Srbom Novakom Đokovićem, ki je v prvem polfinalu ugnal Francoza Richarda Gasqueta.

"Bilo je težko. Andy dobro igra celo sezono. Danes sem prikazal dobro igro, ves čas sem bil osredotočen. Gledalci so pričakovali, da bova igrala štiri ali pet nizov, a sem bil v uvodnih treh zelo osredotočen in držal svoj servis. Vesel sem, da sem igral tako, pritiskal sem in napadal, tudi serviral sem dobro. Izkoristil sem svoje priložnosti, zato sem zmagal. Ključ do zmage je bil dobljen drugi niz," je po dvoboju dejal Federer, glede nedeljskega dvoboja pa dejal: "Novak je zelo izkušen igralec. Vem, da ga lahko premagam, a Novak je zelo dober v zaključkih turnirjev."

Tudi Nole brez izgubljenega niza

Gasquet je naredil Đokoviću dvojno uslugo. V četrtfinalu je po maratonskem petem nizu izločil Švicarja Stana Wawrinko in preprečil, da bi se Srb v boju za veliki finale pomeril s Švicarjem, ki ga je nedavno nadigral v finalu OP Francije.

Prvi igralec sveta je izkoristil priložnost in Francoza izločil brez izgubljenega niza.

Uvodni niz je dobil po podaljšani igri (7:2), kjer je pokazal veliko več zbranosti od 21. nosilca, v drugem nizu pa je že kmalu odvzel servis francoskemu tekmecu ter prednost obdržal do konca.

Tudi tretji niz je dobil s 6:4 ter izkoristil tretjo zaključno žogico. V finalu na sveti angleški travi bo nastopil četrtič.

"Polfinalni dvoboji so vedno zelo težki in naporni, najbolj pomembno pa je, da sem dobil prvi niz v podaljšani igri. Menim, da je to nagnilo tehtnico na mojo stran in bilo prelomno za celoten razplet dvoboja," je po polfinalnem obračunu dejal Đoković, ki mu poškodba leve rame ni povzročala prevelikih preglavic in bo nared za nedeljski finalni dvoboj.

Ne, starši pa ne

Presenetljiva finalistka teniškega grand slama v Wimbledonu, Španka Garbine Muguruza, je staršema prepovedala ogled obračuna za krono na sveti travi proti Američanki Sereni Williams, saj 21-letnica ne želi, da ji njuna prisotnost prinese smolo. Muguruza ima v Wimbledonu prav poseben dnevni red. Ob določenem času vstane iz postelje in si umije zobe, kot vse kaže, pa je rutina zmagovalna kombinacija. Starša sta njeno željo uslišala in ostala v Španiji. "Moji starši me bodo gledali v Barceloni po TV. Ničesar nočem spremeniti. Toda nisem vraževerna," je povedala Španka.

Ne spreglejte