Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 8. 2014,
19.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roger Federer ATP Toronto

Sobota, 9. 8. 2014, 19.36

7 let, 12 mesecev

Roger Federer bo moral še nekoliko počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na turniru serije masters v Torontu sta se v finalu merila Švicar Roger Federer in Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Slednji je nadaljeval neverjetni niz zmag in osvojil drugo masters lovoriko v karieri.

Verjetno je francoski igralec v zadnjem tednu odigral najboljši tenis svojega življenja, potem ko je v finalu premagal 17-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam. Tsonga, ki je zmagal svoj drugi turnir serije masters, je pred tem premagal še celo vrsto odličnih igralcev. Kot prvi je pod njegovimi udarci presenetljivo padel prvi igralce sveta Novak Đoković, za tem sta sledila še Andy Murray in Grigor Dimitrov. 29-letni igralce je postal prvi Francoz, ki je zmagal na turnirju na kanadskih tleh, s to zmago pa je osvojil svoj enajsti turnir v karieri. Nazadnje je zmagal turnir serije masters že davnega leta 2008, ko je pred domačim občinstvom na kolena spravil zdaj že upokojenega Davida Nalbandiana.

"Skozi ves teden sem igral dobro in premagal nekaj vrhunskih igralcev."

"Počutim se odlično. Pravzaprav se sprva nisem zavedal, kaj mi je uspelo v tem tednu. Vsekakor je to zelo velik uspeh za mene," je uvodoma povedal Tsonga, ki se bo v tem tednu po dolgem času znova prebil med prvo deseterico lestvice ATP.

Prva zmaga na turnirju serije masters je bila zanj povsem drugačna kot ta v Kanadi. "V Parizu sem imel za seboj svojo družino, prijatelje in navijače. V Torontu pa mi je uspelo s svojo igro. Skozi ves teden sem igral dobro in premagal nekaj vrhunskih igralcev. Za mene je to izvrsten uspeh, saj sem v zadnjem času res trdo garal, da sem se lahko vrnil po poškodbi kolena," je še dodal francoski Muhammed Ali, kot ga nekateri zaradi podobnosti tudi radi poimenujejo.

Federer bo moral še nekoliko počakati na svojo 80. turnirsko zmago

Roger Federer, ki je v petek slavil svoj 33. rojstni dan, bo moral na svoje mejnike počakati še nekaj časa. Če bi v finalu premagal Tsongaja, bi dosegel svojo že 300. zmago na turnirjih serije masters, v svojo statistiko pa bil lahko vpisal 80. turnirsko zmago. Naslednjo priložnost bo lahko iskal na turnirju v Cincinnatiju.

"Danes je bilo težko, nisem mogel ujeti ritma igre z osnovne črte. Kot da bi bil popolnoma nov turnir za mene. Brez izgovorov, mislim, da je igral zelo dobro, ko je bilo to najbolj pomembno. Prav tako mu je zelo dobro deloval servis, ki je ključnega pomena v njegovi igri. Na splošno pa sem zadovoljen z uvrstitvijo v finale, glede na to, da je bil to moj prvi turnir na trdi podlagi. Vem, kaj moram v naslednjih dneh in tednih še postoriti," je povedal švicarski teniški zvezdnik.

Ne spreglejte