Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
20. 11. 2014,
11.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đoković Roger Federer

Četrtek, 20. 11. 2014, 11.58

8 let

Rafael Nadal: Bili so čudni dvoboji

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rafael Nadal je v enem izmed zadnjih intervjujev povedal, da bo začel trenirati prvega decembra. Čudil pa se je nad potekom finalnega turnirja v Londonu.

Španski zvezdnik je moral zaradi vnetja slepiča izpustiti sklepni turnir v Londonu, kjer se je med seboj udarilo osem najboljših igralcev. Letos na turnirju praktično ni bilo tesnih dvobojev. Za pravo teniško poslastico sta v polfinalu poskrbela le Roger Federer in Stanislas Wawrinka. A še ta dvoboj je pozneje skazil prepir med obema igralcema, ki ga je zakuhala Mirka Federer, žena Rogerja Federeja.

Temu se je čudil tudi Rafael Nadal. "Res je bil zelo nenavaden finalni turnir, sam ne pomnim takšnega. Ko se ponavadi zbere osem najboljših igralcev na enem mestu, potem so dvoboji zelo tesni in napeti. Tega letos ni bilo, izjema je bil le polfinalni dvoboj med Federerjem in Wawrinko. Vsi drugi dvoboji pa so bili čudni," je povedal 28-letni Majorčan, ki meni, da je bila velika škoda, do so gledalci ostali brez finala.

Decembra bo že na igrišču

"Tako za turnir kot tudi gledalce je bila velika škoda, da Novak in Roger nista igrala v velikem finalu. Upam, da se bo Roger do Davisovega pokala pozdravil," je razkril Španec, ki meni, da je na vrhu lestvice ATP pravi igralec. "Đoković si je zaslužil prvo mesto. Za seboj ima izredno sezono, praktično ni imel težav s poškodbami, zato je bil v sezoni najbolj konstanten."

Za razliko od Srba je imel Nadal precej težav s poškodbami. Sprva ga je pestila poškodba zapestja, kmalu zatem je imel še vnetje slepiča, zaradi katerega je moral na operacijo. "Trenutno še ne morem trenirati, vendar načrtujemo, da bom prvega decembra že na igrišču. Do začetka nove sezone bom pripravljen," je bil optimističen tretji igralec sveta, ki je v letošnji sezoni zmagal na štirih turnirjih.

Ne spreglejte