Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 5. 2012,
12.54

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 5. 2012, 12.54

8 let, 1 mesec

Rafa: To je napaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Teniška srenja se te dni ubada z napadom na tradicijo, saj so prireditelji mastersa v Madridu rdečo peščeno podlago nadomestili z - modro.

Vsakemu teniškemu navdušencu so znani rdeči madeži, ki jih na oblačilih 'odnese' s peščenih igrišč, organizatorji madridskega mastersa pa so se odločili, da bodo do letos nedotakljivi rdeči pesek zamenjali za modrega, kar je naletelo na dokaj ostre odzive med nekaterimi vodilnimi igralci.

Največji kritik modre barve je prav nesporni vladar peščenih igrišč v zadnjih sezonah, Španec Rafael Nadal: "Rad imam spremembe, toda to je napaka. Igralcem ne prinaša ničesar, tenisu ne prinaša ničesar, pridobi le ena oseba – lastnik turnirja."

To zagotovo drži, saj je turnir zaradi 'modre' novosti medijsko še dodatno izpostavljen, navdušen pa ni niti srbski šampion Novak Đoković, ki meni, da bo težje presoditi odskok žogice.

"Včasih so spremembe dobrodošle, rad imam ustvarjalne in inovativne ideje, toda po drugi strani bo to edino modro peščeno igrišče na svetu, in prvo takšno v zgodovini," se je pridušal 'Nole' že tedne preden je sploh sprožil prvi udarec.

Slednje poudarja tudi Nadal: "Zgodovina peščenih igrišč se je odvijala na rdeči podlagi, ne na modri. Lahko rečete, da sem tradicionalen, a to ne drži. Rad imam spremembe," malce kontroverzno še zatrjuje veliki 'Rafa', ki se je pritožil, da je takšna podlaga zaradi modro obarvanega peska morda bolj spolzka, kar favorizira igralce z izvrstnim začetnim udarcem – in ki so hkrati tudi njegov trn v peti.

Z njimi se ne strinja organizator turnirja Ion Tiriac, ki brani kombinacijo modre podlage kot najbolj ustrezen kontrast rumeni žogic: "Za igralce predstavlja okoli 22-odstotno izboljšanje vidnosti, za televizijske gledalce pa kar 27-odstotno".

Razliko med podlagama je zaznala tudi sibirska lepotica Marija Šarapova, ki je poskus organizatorjev vljudno označila za 'izviren' in namenjen predvsem gledalcem, medijem in šovu, medtem ko sta Škot Andy Murray in Švicar Roger Federer odprta do sprememb.

Kakorkoli, podlaga je enaka za vse, čeprav poraženci vedno najdejo kopico razlogov za neuspeh, tokrat pa bodo imeli še enega več. Zagovorniki tradicije pa dodajajo, da se moda spreminja, grdo pa je brezčasno.

Ne spreglejte