Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
19. 6. 2015,
14.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Grigor Dimitrov Roger Federer Marija Šarapova

Petek, 19. 6. 2015, 14.53

8 let

Primerjava s Federerjem ga je zlomila

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Grigor Dimitrov je teniški igralec, ki so ga v preteklosti velikokrat primerjali z velikim Rogerjem Federerjem. Kot pravi, mu je to vse prej kot koristilo.

Se še spomnite vzdevka "Baby Federer"? Mediji so velikokrat tako poimenovali bolgarskega teniškega igralca Grigorja Dimitrova. Ta je s svojimi teniškim predstavami navduševal in tudi njegov slog igranja je podoben Federerju. V pogovoru za Sky Sport je med drugim spregovoril tudi o svojem razmerju z Marijo Šarapovo. Bolgar je ta teden igral na turnirju v Queen's Clubu, vendar je moral priznati premoč Luksemburžanu Gillesu Mullerju, ki je slavil s 6:4, 7:6 (5).

"Mislim, da so me prekmalu začeli primerjati z Rogerjem Federerjem. Sprva se mi je to zdelo zabavano, vendar pozneje je bilo zmeraj težje. Ta primerjava me je zlomila, saj so ljudje govorili le še o tem. Vse skupaj me je nekako prizadelo, tako da sem vesel, da je tega konec. Zdaj se temu smejim in razmišljam le o svoji prihodnosti," je povedal bolgarski zvezdnik.

Ko je bil mlajši, je bil neobremenjen

Enajsti igralec sveta je pozneje spregovoril o bolj svetlih temah. V svoji še ne tako dolgi karieri je dosegel že nekaj zelo odmevnih zmag. Trenutno najbolj ceni lansko zmago v Wimbledonu, potem ko je premagal domačega ljubljenca Andyja Murrayja. "Vzdušje v Wimbledonu je prav posebno. Ko prideš opoldne pred osrednje igrišče, je še vse mirno, ko pa stopiš na igrišče, začutiš vso vročico gledalcev. Najbolj mi je všeč, ker gledalci znajo ceniti dober tenis in znajo vsakega nagraditi z aplavzom. To je največja razlika. Mislim, da je zmaga proti Murrayju najpomembnejša, saj sem jo dobil na turnirju, kjer zelo rad igram."

Še eno veliko zmago je dosegel na turnirju v Madridu (2013), kjer je na kolena spravil prvega igralca sveta Novaka Đokovića. "Proti Đokoviću sem igral v večernih urah in dvoboja se ne spominjam prav dobro. Takrat sem bil mlajši in neobremenjen. Če mi udarci niso šli, sem začel improvizirati. Pred tem nisem še nikoli zmagal tako pomembnega dvoboja in da sem igral proti prvemu igralcu sveta. To je bil zagotovo eden najlepših dvobojev v moji karieri," je razkril Dimitrov, ki meni, da je njegovo najmočnejše orožje začetni udarec in backhand. "Nikoli se ne predam, zmeraj se borim do zadnje točke in to je najbolj pomembno. V športu je zelo pomembno, da si fizično zelo dobro pripravljen. V tenisu ni vse talent, sam sem moral veliko žrtvovati, da sem prišel do teh uspehov."

Odnos z Marijo Šarapovo ima svoje prednosti

Štiriindvajsetletni Dimitrov, ki prihaja iz mesta Haskovo, že nekaj časa prijateljuje s teniško zvezdnico Marijo Šarapovo. Kot kaže, sta se kot par zelo dobro ujela. "Biti z osebo, ki se ukvarja z istim športom kot ti, ima svoje prednosti. V tenisu se lahko vedno soočiš s težavami in se moraš potem osredotočiti na svoje cilje. To velja za oba, in če imaš srečo, lahko vse skupaj dobro deluje." Ko so ga v vprašali, če na turneji lahko sklepaš prijateljstva, je odgovoril. "Seveda jih imaš lahko. Z vsemi sem v prijateljskih odnosih, vendar ne na igrišču, saj tam želi vsak zmagati. Vseeno pa je zelo pomembno, da spoštuješ nasprotnika."

Ne spreglejte