Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
6. 8. 2014,
15.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Stefan Edberg Roger Federer

Sreda, 6. 8. 2014, 15.02

8 let

Pri Rogerju bom poskušal doseči spremembe

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Roger Federer in njegov novi trener Stefan Edberg sta v Toronto prispela popolnoma sama, kar švedskemu strokovnjaku povsem ustreza.

Švicarski as Roger Federer je v drugem krogu masters turnirja v Torontu svoje delo odlično opravil. Kanadčana Petra Polanskyja je odpravil v pičlih 52 minutah in nakazal, da je na turnir prišel v izjemno dobri formi. V njegovem trenerskem taboru je ta teden manjša sprememba, z njim je v Toronto prišel le Stefan Edberg.

Šved, ki je bil nekdaj prvi igralec sveta, je nad tem navdušen, saj lahko trenirata popolnoma sama. Oseminštiridesetletni Edberg je razkril, da bo poskušal uvesti nekaj sprememb. "V tem tednu je vse na meni in v glavi imam nekaj novih tehničnih idej. To so manjše stvari, saj velikih sprememb v tako kratkem času ne morem uvesti. Do zdaj gre vse po načrtih," je uvodoma povedal Edberg.

Včasih je težje biti na tribuni

Edberg, ki se je Federerju pridružil letos, je povedal, da je včasih težje biti na tribuni kot na igrišču, saj bi nekatere stvari v tistem trenutku naredil drugače. "Velikokrat je težje sedeti na tribuni, ker v tistem trenutku ne moreš storiti ničesar. Svojemu varovancu želiš najbolje, vendar ne moreš nič, tako da je popolnoma drugačen občutek."

Pozneje je beseda nanesla na wimbledonski finale, kjer je Roger Federer po tesnem dvoboju izgubil proti prvemu igralcu sveta Novaku Đokoviću. Srba od letos trenira nekdanji nemški as Boris Becker. Edberg in Becker sta se v finalu Wimbledona pomerila kar trikrat (v letih 1988, 1989 in 1990). Šved je mnenja, da so finale odločile posamezne točke.

"Roger je bil zelo, zelo blizu zmage. Točka ali dve sta odločili finale. Zagotovo je bil to eden od boljših finalov v Wimbledonu, kar sem jih videl v zadnjih letih. Takšen je tenis, a če bo Roger še naprej tako igral, lahko v svoji igri še napreduje," je še povedal šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte