Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
12. 5. 2016,
8.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

tenis Rim Roger Federer

Četrtek, 12. 5. 2016, 8.48

6 let, 7 mesecev

Precej čudno: Roger Federer se predaja vnaprej (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Roger Federer

Eden najboljših igralcev vseh časov Roger Federer je po dolgem času le zaigral na turnirju serije mastres v Rimu. Po dvoboju je bila izjava Švicarja precej nenavadna, saj je dejal, da letos zagotovo ne bo zmagal na turnirju v Rimu.

Za Federerja je bil to šele tretji dvoboj po OP Avstralije. Najprej je moral iti na operacijo kolena, nato je sledil trebušni virus, na turnirju v Madridu pa si je poškodoval hrbet in odpovedal nastop tik pred zdajci. Že v torek so se mnogi spraševali, ali bo nekdanji prvi igralec sveta v sredo sploh zaigral na rimskem pesku. Vsa ugibanja so bila, kot kaže, utemeljena. Očitno je, da Federerja počasi lovijo športna leta.

Zmaga nad mladim Nemcem je bila zanj veliko presenečenje. | Foto: Zmaga nad mladim Nemcem je bila zanj veliko presenečenje.

Vesel, da je lahko sploh zaigral

"Igral sem previdno in šele po ogrevanju sem se odločil, da bom igral. To je bil zame pomemben dvoboj iz več razlogov," je uvodoma povedal Federer, ki je bil nadvse zadovoljen, da je lahko sploh zaigral. Kot je pozneje priznal, nad mladim Aleksandrom Zverevom sploh ni pričakoval zmage. "Pričakoval sem, da bom izgubil po dveh nizih. To sem imel v podzavesti, tako da je bila zmaga z 2:0 zame veliko presenečenje. Ta dvoboj je bil zame zelo pomemben. Želel sem videti, v kakšni formi sem, ne glede na to, ali bom v četrtek igral ali ne. Potreboval sem informacijo za tedne, ki prihajajo. V nekem trenutku morate iti na teren, da začutite, kako je vse skupaj videti. Vesel sem, da sem brez kakršnegakoli odmora odigral ves dvoboj," je povedal Federer.

Sploh ne ve, ali bo igral v četrtek

Baselčan, ki bo avgusta dopolnil 35 let, je v svoji bogati karieri osvojil 88 turnirskih zmag serije ATP. Med njimi na seznamu ni turnirja v Rimu. Kot pravi, na njem ne bo zmagal niti letos, kar je za tako vrhunskega igralca nenavadna napoved. Še več, ne ve, ali bo sploh zaigral v četrtek, ko ga bo na drugi strani mreže čakal mladi Avstrijec Dominic Thiem. Čeprav Federer ni v najboljši formi, pa je proti Zverevu navduševal s svojimi potezami.

"Ne vem, kako se bom počutil v četrtek. Veliko vprašanje je, kako se bom počutil. Bilo bi prelepo, če bi tukaj osvojil lovoriko, vendar se letos to ne bo zgodilo. Ne more se, preprosto sem daleč od svoje prave forme. Morda prihodnjo sezono ali še kakšno sezono pozneje. Zelo rad bi osvojil ta turnir, saj mi to na žalost do zdaj ni uspelo. Trenutno sem vesel, da lahko sploh igram na turnirju," je še povedal 17-kratni zmagovalec turnirja za grand slam.

Ne spreglejte