Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
27. 12. 2017,
10.40

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

ATP Novak Đoković

Sreda, 27. 12. 2017, 10.40

6 let, 3 mesece

Vesolje mu je sporočilo, da naj prekine

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Teniškega igralca Novaka Đokovića le še dva dneva ločita od njegovega prvega nastopa po poškodbi. Srbski zvezdnik je v enem izmed zadnjih pogovorov dejal, da se je v tem času spremenil in naučil veliko novega.

Novak Đoković bo v petek po šestih mesecih znova stopil na igrišče in na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju odigral svoj prvi uradni dvoboj. Nekdanji prvi igralec sveta je tokrat za Sport360 spregovoril o obdobju, ko je bil odstoten z igrišč.

"Prišel sem do točke, ko mi je vesolje sporočilo, da ne morem več igrati." | Foto: Reuters "Prišel sem do točke, ko mi je vesolje sporočilo, da ne morem več igrati." Foto: Reuters Vesolje mu je sporočilo, da naj prekine

"Za menoj je izjemno zanimivo obdobje. Še nikoli nisem imel takšne poškodbe, da sem moral biti toliko časa odsoten z igrišč. V svoji profesionalni karieri nikoli nisem izpustil turnirja za grand slam. Bilo je težko, ampak po drugi strani je bila to zame velika lekcija," je uvodoma povedal nekdanji prvi igralec sveta, ki je odločitev, da prekine sezono, obrazložil na zanimiv način. "Prišel sem do točke, ko mi je vesolje sporočilo, da ne morem več igrati. Ni bilo nobene možnosti, nisem mogel premakniti roke."

Srbski zvezdnik je moral sezono prekiniti zaradi poškodbe komolca. | Foto: Guliverimage/Getty Images Srbski zvezdnik je moral sezono prekiniti zaradi poškodbe komolca. Foto: Guliverimage/Getty Images

Štiri mesece v rokah ni imel loparja

Novak je že nekajkrat poudaril, da komaj čaka, da se spet vrne na igrišče in zaigra proti najboljšim igralcem. "Štiri mesece nisem vzel loparja v roke, to je bila zame velika sprememba. Bilo je težko obdobje, vendar nisem želel tvegati, da bi se stanje še poslabšalo. Ta čas sem izkoristil, da najdem nov način, kako regenerirati svoje telo, da najdem nov način igre in se čim bolje psihično pripraviti."

Zjutraj prva misel ni bila tenis Več časa je posvečal družini. | Foto: Facebook Več časa je posvečal družini. Foto: Facebook

V tem času je več časa preživel s svojo družino. Kot je že pred časom povedal, zjutraj njegova prva misel ni bila tenis, ampak družina. V tem času se je naučil še nekaj novega. "Učim se, da sem bolj potrpežljiv. Potrpljenje je nekaj, kar manjka teniškim igralcem. Naše delo traja od 1. januarja do 20. novembra in to je naporno. Ni časa, da se umiriš. Vseskozi iščemo najhitrejšo rešitev in najhitrejše udarce," razmišlja 30-letni Beograjčan.

Verjetno se veseli bolj kot drugi

Svojo trenutno formo bo preizkusil na turnirju v Abu Dabiju, kamor so povabili šest igralcev. Nole se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Robertom Bautista-Agutom in Andrejem Rubelevim. "Vedno je lepo igrati v Abu Dabiju. Tam lahko preveriš, v kakšni formi si, ker je to prvi turnir pred novo sezono. To bo zame prvi turnir po Wimbledonu, zato se tega turnirja še toliko bolj veselim," je še povedal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte