Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 7. 2011,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Polona Hercog

Ponedeljek, 18. 7. 2011, 10.59

8 let

Polona Hercog: Nimam se česa bati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v življenjski formi. Niz devetih zaporednih zmag, ki se je končal sinoči s porazom v finalu turnirja v Palermu, jo navdaja z optimizmom

"Porazi te izučijo in utrdijo," pravi Hercogova. Dvajsetletna Mariborčanka je trenutno med najbolj vročimi igralkami na ženskem "touru", saj se je v dveh tednih prebila do dveh finalov. Na Švedskem je pometla z vsemi tekmicami, na Siciliji pa je naletela na razpoloženo Španko, ki je odigrala fenomenalno partijo. Hercogova je po porazu v pogovoru za STA povedala, da se ji je poznala utrujenost po nizu napornih tekem ter da ob tem enostavno ni imela svojega dne.

Napredek so prinesli tudi porazi

Navkljub porazu pa je Hercogova zaključek sezone na pesku ocenila kot zelo uspešen. "Zelo sem zadovoljna z napredkom v zadnjem času. Tako z obnašanjem na igrišču kot s pristopom do igre dokazujem, da se vložen trud obrača v pravo smer, zato se nimam česa bati, saj če bom nadaljevala s takim pristopom, bodo dobri rezultati prišli sami od sebe," pravi Hercogova.

Čeprav se je po ne najbolj uspešnem začetku sezone razšla s trenerjem Zoltanom Kuharszkyjem in aprila zaposlila Španca Martina Vilarja, Hercogova meni, da so ji napredek prinesli tudi porazi. "Enostavno sem potrebovala nekaj časa, da sem se vklopila v to srenjo. Zdaj igram z igralkami, ki grizejo do konca in ki ti ničesar ne podarijo. Na to se moraš navaditi in to občutiti na svoji koži. Porazi so sestavni del športa in te hkrati mnogo naučijo ter utrdijo karakter," pravi Hercogova.

Glavna je glava

"Seveda pa je glavno tisto kar se dogaja v glavi. S trenerjem nisva uvedla bistvenih sprememb v način vadbe. Delava na tem, da sem bolj prepričana vase, da ne delam preveč neizsiljenih napak ter piliva ostale segmente igre," dodaja slovenska reprezentantka, ki se je na novi lestvici WTA povzpela na zanjo rekordno 36. mesto.

"Z lestvico se ne ukvarjam pretirano, saj je le odraz mojih iger. Če bom tako nadaljevala, bo tudi uvrstitev vedno višja in slej kot prej bom nosilka na grand slamu," pravi Hercogova, ki si bo zdaj vzela nekaj časa počitka in se konec meseca odpravila v ZDA, kjer bo s turnirjem v San Diegu začela priprave na zadnji grand slam sezone, odprto prvenstvo ZDA v New Yorku.

Ne spreglejte