Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 10. 2012,
9.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković Pariz Roger Federer Rafael Nadal

Torek, 30. 10. 2012, 9.54

8 let

Pariške težave: Đokovića obšla slabost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prireditelji pariškega mastersa bi lahko doživeli novo neprijetno presenečenje. Po Rafaelu Nadalu in Rogerju Federerju bi lahko ostali še brez Novaka Đokovića, ki ga je v ponedeljek obšla slabost.

Najprej poškodovani Rafael Nadal, nato Federer, zdaj pa se je vprašaj znašel še pri Đokoviću. Pariški dvoranski teniški spektakel bi lahko nenadejano ostal brez treh velikanov. In to ne bi bil osamljen primer v zgodovini zadnjega ''mastersa'', ki se je s podobnimi težavami otepal že v preteklosti. Na sporedu je v nerodnem terminu, saj si večina najboljših prizadeva, da bi na zaključni turnir v London pripotovala v polni formi. Ker pa je slednji na sporedu takoj za turnirjem v Parizu, niso osamljene odločitve, da se francosko dejanje raje preskoči. Tako kot je to storil Roger Federer, ki je prišel do spoznanja, da ne more več dohajati ritma nastopanja na treh zaporednih turnirjih. Po domačem Baslu, kjer je v finalu priznal premoč Argentincu Juanu Martinu del Potru, se je sprijaznil z dejstvom, da je ostal brez vodilnega mesta na svetovni jakostni lestvici, do konca sezone pa bi rad izpolnil vsaj še zadnjo veliko željo in ubranil naslov v Londonu. Zato je žrtvoval turnir v Parizu in ta teden namenil polnjenju baterij pred zaključnim spopadom v dvorani O2.

Konec leta bo prvi lopar sveta Novak Đoković, to je že znano. Srb se bo na vodilnem položaju znašel drugo leto zapored, v teh dneh pa mu v Parizu ni do veselja. V nedeljo ni treniral, v ponedeljek pa se ni udeležil napovedovanega druženja z navijači, saj ga je obšla slabost. Zato je bila odpovedana tudi novinarska konferenca. Bolezen je udarila v nepravem trenutku, za še večje nelagodje pa je poskrbela novica, da je v beograjski bolnišnici pristal njegov oče, ki ima težave s hrbtom. Đoković naj bi po nekaterih informacijah izkoristil priložnost in ga v ponedeljek obiskal, vprašanje pa je, v kakšnem stanju bo dočakal sredin nastop v Parizu. Če mu bo zdravje to sploh dovoljevalo. V drugem krogu - v prvem je kot eden izmed najvišjih nosilcev prost - naj bi se pomeril z zmagovalcem dvoboja Verdasco - Querrey.

Ne spreglejte