Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2016,
21.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

tenis Caroline Woznicaki

Petek, 2. 9. 2016, 21.23

6 let, 7 mesecev

OP ZDA (WTA), 5. dan

Srebotnikova in Klepačeva v osmini finala OP ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Slovenski teniški igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta se uvrstili v osmino finala zadnjega turnirja za grand slam v sezoni v New Yorku. V drugem krogu sta 13. nosilki premagali avstralsko-rusko kombinacijo Daria Gavrilova/Darja Kazatkina s 6:1, 2:6, 7:5.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta se uvrstili v osmino finala. | Foto: Robi Poredoš, STA Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta se uvrstili v osmino finala. Foto: Robi Poredoš, STA

Slovenski par se bo za četrtfinale pomeril z boljšima iz dvoboja rusko-nemške naveze Alja Kudrjavceva/Sabine Lisicke z drugima nosilkama Tajvankama Hao-Ching in Yung-Jan Chan.

"Super tekma. Super sva to zaključili. Dobro sva odigrali, na koncu ostali močni in dobili niz na sedem," je povedala Klepačeva. Na vprašanje, kaj se je zgodilo v drugem nizu, je Srebotnikova vso "krivdo" zvrnila na nasprotnici in jima priznala, da sta igrali neverjetno dobro.

"Začeli sta pritiskati, bolje servirati. Po porazu s 6:1 sta spustili roki, saj nista imeli kaj izgubiti in vse jima je začelo padati not. Drugi niz je pač šel njima v prid, v tretjem pa sva se ponovno zmotivirali in povedli s 5:2, nato pa se je začela drama," je povedala Srebotnikova.

Znane prve udeleženke osmine finala

Roberta Vinci se je uvrstila v osmino finala. | Foto: Reuters Roberta Vinci se je uvrstila v osmino finala. Foto: Reuters

Znane so že prve udeleženke osmine finala zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni v New Yorku. Med 16 najboljših so napredovale Italijanka Roberta Vinci, Latvijka Anastasija Sevastova in Danka Caroline Wozniacki.

V današnjem tretjem krogu je sedma nosilka Vincijeva odpravila 94 mest nižje uvrščeno 21-letno Nemko Carino Witthöft s 6:0, 5:7, 6:3 in se uvrstila v osmino finala. Vincijeva se je lani senzacionalno prebila vse do svojega premiernega finala na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike v posamični konkurenci, potem ko je v polfinalu izločila favorizirano Američanko Sereno Williams. Nato je v finalu klonila proti zdaj že tekmovalno upokojeni rojakinji Flavii Pennetti.

Prvič v karieri je v osmino finala US opna napredovala Latvijka Anastasija Sevastova, potem ko je s 6:4, 6:1 izločila Ukrajinko Katerino Bondarenko. Latvijka tako nadaljuje svoj nepričakovani pohod, ki ga je zaznamovala senzacionalna zmaga nad tretjo nosilko, zmagovalko Roland Garrosa Španko Garbine Muguruza v 2. krogu. Šestindvajsetletna Latvijka, 48. igralka sveta, ki je leta 2013 zaradi poškodb začasno prekinila kariero, je izenačila rekordno uvrstitev na turnirjih za grand slam, ko se je leta 2011 na OP Avstralije prav tako prebila do osmine finala.

Caroline Wozniacki je napredovala brez izgubljenega niza. | Foto: Reuters Caroline Wozniacki je napredovala brez izgubljenega niza. Foto: Reuters

Uspelo tudi Wozniackijevi

Očitno je pravo formo odkrila Danka Caroline Wozniacki, ki je prav tako postala članica najboljših 16 na US opnu. S 6:3, 6:1 je na štadionu Arthurja Asha premagala Romunko Monico Niculescu, potem ko je v 2. krogu bila boljša od zmagovalke turnirja v velikem jabolku leta 2004 Rusinje Svetlane Kuznjecove. Tako Vincijeva kot Wozniackijeva sta v svoji karieri že bili članici prve deseterice na svetovni jakostni lestvici WTA, a še nimata osvojene najprestižnejše od lovorik, katerega od štirih turnirjev za grand slam v konkurenci posameznic.

New York, (46,3 milijona dolarjev), ženske, 3. krog:

Roberta Vinci (Ita, 7) : Carina Witthöft (Nem) 6:0, 5:7, 6:3
Caroline Wozniacki (Dan) : Monica Niculescu (Rom) 6:3, 6:1
Johanna Konta (VBr, 13) : Belinda Benčič (Švi, 24) 6:2, 6:1;
Anastasija Sevastova (Lat) : Katerina Bondarenko (Ukr) 6:4, 6:1;
Roberta Vinci (Ita, 7) : Carina Witthöft (Nem) 6:0, 5:7, 6:3;
Lesja Curenko (Ukr) : Dominika Cibulkova (Slk, 12) 3:6, 6:3, 6:4;
Petra Kvitova (Češ, 14) : Jelina Svitolina (Ukr, 22) 6:3, 6:4;

Dvojice, ženske:
Katarina Srebotnik/Andreja Klepač : Daria Gavrilova/Darja Kazatkina s 6:1, 2:6, 7:5

Ne spreglejte