Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
11. 3. 2018,
15.00

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Novak Đoković Indian Wells ATP teniški globus

Nedelja, 11. 3. 2018, 15.00

6 let, 1 mesec

Novak Đoković: Stvari so se spremenile #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nekdanji prvi igralec sveta Novak Đoković je pred uvodnim dvobojem na turnirju serije masters v Indian Wellsu  priznal, da so njegove ambicije povsem drugačne kot pred letom ali dvema.  Đoković je do zdaj v Indian Wellsu slavil že petkrat.

Novak Đoković bo v nedeljo zvečer (po slovenskem času, op. p.) prvič po operaciji komolca in po OP Avstralije stopil na igrišče. Novak je na prestižnem turnirju postavljen kot deseti igralec, žreb zanj pa je vsej prej kot lahek. V prvem krogu se bo srečal z Japoncem Danielom Taro, trenutno 109. igralcem na svetu. To bo zanj prvi dvoboj po turnirju v Melbournu, kjer je izpadel v četrtem krogu. Tam ga je presenetljivo ugnal mladi Čung Hjeon iz Južne Koreje.

Novak Đoković je nazadnje igral na OP Avstralije, kjer je imel prav tako težave s komolcem. Po tistem se je odločil za operacijo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je nazadnje igral na OP Avstralije, kjer je imel prav tako težave s komolcem. Po tistem se je odločil za operacijo. Foto: Guliverimage/Getty Images V devetih mesecih le štirje dvoboji

"Edina stvar, ki si jo želim, je pridobiti samozavest in najti pravi ritem na igrišču. V zadnjih devetih mesecih sem imel le štiri dvoboje in komaj čakam, da zaigram brez bolečin," je uvodoma povedal srbski teniški zvezdnik, ki priznava, da mu je turnir v Kaliforniji eden najljubših.

"Po OP Avstralije sem imel operacijo. Čeprav sem imel malo časa, se mi je uspelo hitro vrniti. Upam, da bom lahko na tem turnirju začel od začetka," je dodal 30-letni Beograjčan, ki ga v primeru zmage proti Japoncu lahko čaka še en Japonec, in sicer vedno neugodni Kei Nišikori. Za njim bi lahko bili nasprotniki Juan Martin del Potro, Marin Čilić, v finalu pa Roger Federer.

Želi si zmagati na vsakem dvoboju, a ...

Pričakovanja so se spremenila. Zgodba je povsem drugačna kot pred letom ali dvema. "Tukaj je vse drugače. Ne samo zaradi uvrstitve na ATP-lestvici, ampak tudi zaradi tega, ker nisem veliko igral. Moji cilji so se spremenili. Iz sebe želim izvleči čim več in zmagati na vsakem dvoboju," je na novinarski konferenci še povedal 30-kratni zmagovalec turnirjev serije masters.

Treniral s hčerko slovitega boksarja

Med treningom si je Nole vzel čas za hčerko legendarnega boksarja Mika Tysona Milan Tyson, s katero je udaril nekaj žogic.

Ne spreglejte