Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
2. 6. 2015,
9.31

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal

Torek, 2. 6. 2015, 9.31

8 let, 3 mesece

Novak Đoković: Vem, kaj me čaka

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novaka Đokovića v sredo v četrtfinalu čaka izjemno pomemben dvoboj z Rafaelom Nadalom. Srb pa ne želi izgubljati preveč energije pred dvobojem.

V sredo bo na OP Francije prava teniška poslastica, ko se bosta med seboj udarila Novak Đoković in Rafael Nadal. Mnogi menijo, da gre za najzanimivejši četrtfinale v zgodovini pariškega turnirja. Oba akterja pa vseeno umirjata žogico in ne želita delati prevelike drame iz tega dvoboja.

"Ne želim porabiti preveč energije, preden stopim na igrišče. Vem, da jo bom v tem dvoboju še kako potreboval. Vem, kaj me čaka. Z njim sem že velikokrat igral. On je igralec, s katerim sem igral največkrat v življenju. V Parizu sva šestkrat igrala, zato vem, kako moram igrati, če želim imeti možnosti za zmago. Seveda to še ne pomeni, da bom zmagal. Veste, prihodnost je zelo nepredvidljiva. Zelo dobro se moram pripraviti na dvoboj in igrati bom moral svoj najboljši tenis," je uvodoma povedal prvi igralec sveta.

Jaz ne bi uporabil izraza aroganten

Pred dnevi je Đoković govoril o uspehih balkanskih športnikov. S tem sta se strinjala tudi nekdanja hrvaška teniška asa Goran Ivanišević in Ivan Ljubičić, ki sta dejala, da sta morala biti arogantna in razmišljala sta, da lahko premagata vsakogar. "Jaz ne bi uporabil izraza aroganten, jaz bi raje rekel samozavesten. Se pa strinjam, da imamo to v genih," je bil bolj previden Đoković.

Srbski zvezdnik je pozneje razkril, zakaj na pariškem pesku še nikoli ni premagal Rafaela Nadala, medtem ko ga je na drugih turnirjih že nekajkrat premagal. "Igrati proti njemu na Roland Garrosu ali kje drugje je velika razlika. Pogoji v Parizu mu zelo ustrezajo. Zelo rad igra na osrednjem igrišču. Bomo videli. Tukaj ga še nikoli nisem premagal, vendar sem bil nekajkrat blizu. Letos imam zelo dobro sezono in dobro se počutim, zato lahko razmišljam o zmagi," je še povedal Nole, ki je v letošnji sezoni zmagal že na petih turnirjih.

Ne spreglejte