Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
21. 8. 2015,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković Stan Wawrinka

Petek, 21. 8. 2015, 13.42

8 let

Novak Đoković se ne želi maščevati

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novak Đoković trenutno igra na turnirju serije masters v Cincinnatiju, kjer na prvih dveh dvobojih ni najbolj blestel.Zdaj ga čaka še težja naloga, saj mu bo v četrtfinalu nasproti stal Stan Wawrinka.

Srbski zvezdnik se je v osmini finala pomeril z Davidom Goffinom. Belgijec mu je med tem dvobojem povzročil kar nekaj sivih las, potem ko je v zadnjem, odločilnem nizu vodil že s 3:0. Nole je pozneje le zaigral tako, kot zna, in zmagal.

"Moram mu čestitati za zelo dober in konstanten tenis. Vedno me je prisilil, da sem moral narediti še dodaten udarec. V prvem nizu sem igral solidno, kar se je dogajalo v naslednjih 45 minut, pa bi rad čim prej pozabil. Kot da me ni bilo na igrišču, izgubil sem koncentracijo. K sreči se mi je pozneje le uspelo vrniti v igro. Iz tega dvoboja želim potegniti samo dobre stvari, to pa je zadnjih šest iger," je uvodoma povedal 28-letni Beograjčan.

Bolečina v komolcu je pozabljena

Prvi igralec sveta se bo v četrtfinalu pomeril s Stanom Wawrinko, ki je po dolgem in napornem dvoboju ugnal visokoraslega Hrvata Iva Karlovića. Stan in Novak sta se nazadnje pomerila v velikem finalu OP Francije. Švicar mu ja tam zadal boleč poraz, saj je Srb še enkrat več ostal brez pariške lovorike. Ali je čas za maščevanje za pariški poraz? "Igrala bova prvič po finalu OP Francije. Trenutno ne on ne jaz ne igrava najboljšega tenisa, vendar upam, da bova prikazala zanimiv dvoboj. Ne želim se maščevati, te besede ne maram," je bil jasen Đoković, ki še nima zmage v Cincinnatiju.

Pred časom je imel devetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam težave z bolečinami v komolcu, ki pa naj bi bile zdaj že preteklost. "Nekaj časa me je mučila bolečina v komolcu, zato je trpel moj servis. Predvsem pri drugem servisu sem imel težave. Še vedno se trudim, da bi našel pravi ritem," je dodal Đoković, ki je v letošnji sezoni osvojil šest turnirjev.

Novak Đoković in Stan Wawrinka se bosta pomerila ob 17.00 po srednjeevropskem času.

Ne spreglejte