Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
2. 1. 2017,
10.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Novak Đoković tenis ATP Andy Murray

Ponedeljek, 2. 1. 2017, 10.06

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković je želel ostati doma

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Novak Đoković

Nova teniška sezona se je začela. V ponedeljek bo med drugim na igrišče stopil Novak Đoković, ki bo igral na turnirju v Dohi. Srbski zvezdnik pravi, da si je med odmorom napolnil baterije.

Ljubitelj tenisa bodo ta teden prišli na svoj račun, saj so se že začeli prvi turnirji. Še posebej zanimivo bo v Dohi, kamor sta odpotovala Andy Murray in Novak Đoković, ki bi se lahko že na uvodnem turnirju srečala v finalu. Škot je lani Srbu prevzel prvo mesto na lestvici ATP.

"Seveda bi rad želel Andyju čestitati za prvo mesto, saj je v zadnjih treh ali štirih mesecih igral izjemno. Zagotovo si je zaslužil prvo mesto," je uvodoma povedal Nole. Njegovo lani razmerje zmag in porazov je bilo lani 65 : 9, osvojil pa je sedem turnirjev.

Ekipa je zdaj spremenjena, potem ko se je Đoković razšel z Borisom Beckerjem. | Foto: Ekipa je zdaj spremenjena, potem ko se je Đoković razšel z Borisom Beckerjem.

Včasih niti ne ve, kje je

Beograjčan je pred prvim dvobojem v novi sezoni povedal, da se počuti svežega, potem ko je še kako potreboval počitek. Ta čas je izkoristil tudi za druženje z najbližjimi.

"Imeli smo pet ali šest tednov prosto. To ni bil samo počitek, saj imamo v teh tednih priprave na novo sezono. Tako pač je. Včasih imamo še krajše počitnice. Kljub temu sem preživel nekaj časa z  družino. Nisem veliko potoval. Želel sem ostati doma, na enem mestu, kjer sem si lahko napolnil baterije. Zaradi našega načina življenja veliko potujemo in včasih niti ne vemo, kje smo. Zato je lepo biti nekaj tednov na enem mestu. To pomeni, da lahko daš svoje stvari iz kovčka in se psihološko spočiješ," je povedal Đoković, ki je zato lahko tudi podrobno analiziral zadnjo sezono.

Đoković bo sezono začel v Dohi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Đoković bo sezono začel v Dohi. Foto: Guliverimage/Getty Images

Imel je veliko časa za razmislek

Čeprav nekateri menijo, da je bila zadnja sezona zanj neuspešna, je vseeno dosegel nekaj izjemnih rezultatov. Med drugim je zmagal na OP Francije, na edinem turnirju za grand slam, ki mu je še manjkal v vitrini. V novi sezoni se je zgodila tudi velika sprememba, saj sta se razšla z njegovim zdaj že nekdanjim trenerjem Borisom Beckerjem.

V teh nekaj tednih sem se lahko zares ozrl nazaj in analiziral, skozi kaj sem šel v moji karieri. Še posebej v zadnjih 12 ali 15 mesecih. Razmišljal sem tudi, kaj je moj naslednji korak in kako želim nadaljevati."

V Dohi brani lansko lovoriko

Srbski teniški zvezdnik se je letos še tretjič zapored odpravil v Doho, kjer brani lansko zmago. Kot pravi, se tam odlično počuti, saj je turnir organiziran na zelo visoki ravni. Lani je v finalu premagal Rafaela Nadala, tokrat pa bi se na zadnji stopnički lahko srečal z Andyjem Murrayjem. V prvem krogu ga čaka Nemec Jan-Lennard Struff, 63. igralec sveta.

Ne spreglejte