Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
20. 4. 2014,
7.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Monte Carlo poškodba Novak Đoković

Nedelja, 20. 4. 2014, 7.52

8 let

Novak Đoković: Bolečino sem začutil ob vsakem udarcu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novak Đoković je v polfinalu teniškega turnirja v Monte Carlu po dveh nizih gladko izgubil proti Rogerju Federerju. A Nole ni bil pravi, saj ga pesti poškodba roke.

Na veliko presenečenje vseh, je v soboto srbski teniški igralec Novak Đoković prišel na igrišče s povito roko. Nihče pa ni vedel, kaj je vzrok za to, saj na dvobojih pred tem ni bilo videti, da bi imel kakršnekoli težave. Tudi svoje nasprotnike je premagoval brez večjih težav.

Srbski zvezdnik kljub vsem težavam, ki ga trenutno pestijo, ostaja pozitiven, čeprav je poškodba prišla ob nepravem času.

"Dobra stvar je, da operacija ne bo potrebna, saj nimam ničesar natrganega. V nedeljo imam znova magnetno resonanco," so bile Đokovićeve prve besede po porazu proti Federerju.

"Resnično ne vem, kakšna je diagnoza. Zdaj moram počivati. Nekaj časa ne bom mogel igrati tenisa, kako dolgo, ne vem. Nič ni v mojih rokah. Ko bom stoodstotno pripravljen, se bom znova vrnil na igrišča," je povedal Beograjčan, ki v naslednjih dveh tednih ne načrtuje nobenega turnirja.

Po njegovem urniku bi lahko znova zaigral na turnirju serije masters v Madridu, ki se začne 4. maja.

O predaji ni razmišljal

V polfinalnem dvoboju je stik s Federerjem držal le v prvem nizu. Pozneje se je bolečina v roki skozi dvoboj stopnjevala. "Od konca prvega niza in celoten drugi niz sem bolečino začutil pri vsakem udarcu, še posebej je bila bolečina prisotna pri servisu," je po dvoboju priznal drugi igralec sveta, ki pa nikakor ni razmišljal o predaji. "Sem profesionalec in moja naloga je, da se borim. Ne maram predajati svojih dvobojev, želim se boriti do zadnje točke."

Po Đokovićevih besedah vzrok za poškodbo ni utrujenost, saj je imel od turnirja v Miamiju pa do Monte Carla dva tedna časa za regeneracijo in pripravo na turnir. Kot pravi Nole, se je bolečina pojavila med treningom. "Bolečino čutim že zadnjih deset dni in na trenutke je zelo močna," je še priznal 26-letni teniški igralec, ki pred tem poškodbe ni želel obešati na veliki zvon.

Ne spreglejte