Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2013,
14.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roger Federer Kei Nišikori

Petek, 10. 5. 2013, 14.21

8 let

Neusmiljeni samuraj potolkel vzornika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav letos na teniškem mastersu v Madridu ni modrega peska, ki je lani nekatere favorite tako motil, jim ''naravna'' barva ne pomaga kaj dosti.

Organizatorji verjetno niso najbolj zadovoljni z razpletom turnirja. Najprej je že v uvodnem nastopu Srbu Novaku Đokoviću, prvemu igralcu sveta, mero vzel Bolgar Grigor Dimitrov, za nameček pa je moral Švicar Roger Federer v tretjem krogu podpisati predajo proti Japoncu Keiju Nišikoriju (6:4, 1:6, 6:2).

''Bil je moj vzornik. Zmaga nad njim je bila pravzaprav eden ciljev v moji teniški karieri. Zgodilo se je na pesku, ki ni moja najljubša podlaga, zato je še toliko bolj osupljivo,'' je po veličastnem dosežku vzhičeno razpredal 23-letni Nišikori, ki je po dobri uri in pol igre zabeležil enega največjih uspehov na svoji športni poti.

To je bila Japončeva osma zmaga nad igralcem iz prve deseterice in prva, odkar je minulo sezono v Tokiu ugnal Čeha Tomasa Berdycha, številko šest. Pred dvema letoma mu je v polfinalu Basla uspelo nadigrati tudi Đokovića, nato pa je moral v finalu priznati premoč prav Švicarju, svoji tokratni žrtvi. Niškikori je sicer očitno v dobri formi, saj je februarja v Memphisu osvojil svojo tretjo lovoriko.

31-letni Federer je odigral prvi turnir v osmih tednih in prvega peščenega v sezoni sploh, zagotovo pa ni mislil, da bo tako kmalu pomahal v slovo, saj je v španski prestolnici doslej trikrat slavil. Poleg tega je bil v desetih madridskih nastopih to njegov najzgodnejši poraz, kar ga verjetno še dodatno pekli.

Čeprav razočaran, pa je dejal, da je zadovoljen, ker prihajajo novi obrazi. ''Mislim, da je vznemirljivo in dobro za tenis, da ne tako zelo znani mladeniči premagujejo najboljše. Upam, da bomo v prihodnje videli še kaj podobnega,'' je dejal ''Fedex'', ki pa si zagotovo ne želi, da bi mladi tekmeci postali prav njegovi rablji.

V ponedeljek bo Federer sicer na svetovni ATP lestvici zdrsnil na tretje mesto za Škotom Andyjem Murrayjem.

Ne spreglejte