Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 10. 2013,
14.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andreja Klepač

Torek, 1. 10. 2013, 14.02

7 let, 12 mesecev

Ne bo več potrebovala tablet in injekcij

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je končala sezono. Na Jesenicah so ji operirali levo zapestje, okrevanje poteka v skladu z napovedmi, trajalo pa naj bi tri mesece.

Na profesionalni teniški karavani vztraja že skoraj desetletje. Največje uspehe je dosegla pred petimi leti, nato pa zaradi zdravstvenih težav občasno doživljala strme padce na lestvici. Bolečine v zapestju se kar niso nehale, zato se je pred dnevi odločila za operativen poseg. "Predvidoma bom morala počivati tri mesece, nato pa se bom lahko posvetila tenisu. Komaj čakam. Vesela sem, ker so mi zdravniki povedali, da je operacija uspela," je Sportalu iz rojstnega Kopra sporočila 27-letna Andreja Klepač. To ni bila njena prva operacija. Pred štirimi leti je že odpravila težavo na levem zapestju, a se je čez nekaj let pojavila nova. Ena izmed vezi ni bila pripeta, zdaj pa so jo zdravniki z operativnim posegom prišili in poskrbeli, da Primorki, ki uporablja dvoročni backhand udarec, v prihodnje ne bo več povzročala bolečin.

Težave z zapestjem so se sprevrgle v resnejšo oviro po lanskoletnem nastopu v pokalu Fed. Bolelo jo je vse leto, rešitev je začasno našla v lajšanju bolečin s protibolečinskimi tabletami in injekcijami, a se je zavedala, da tako ne more vztrajati v nedogled. "Zaradi bolečin sem v zadnjem obdobju povsem zapostavila nastope med posameznicami in se posvečala le dvojicam. Upam, da bom v prihodnje lahko konkurenčna tudi v singlih. Manjkajo mi dvoboji. To je velik izziv, v meni gori še ogromna želja, saj sem prepričana, da v karieri še nisem pokazala vsega, kar bi lahko," se je dotaknila zlatega obdobja, ko se je med posameznicami prebila med sto najboljših na svetu.

Želi si, da bi še kdaj sodelovala s Katarino Srebotnik

Ko je Koprčanka odigrala edini finale na turnirju WTA ter v Budimpešti priznala premoč Francozinji Alize Cornet, se je pisalo leto 2008. Pozneje se je osredotočila na igre v dvojicah in poleti dočakala uspeh kariere. V Bad Gasteinu je s pomočjo severne sosede, Avstrijke Sandre Klemenschits, osvojila prvi turnir WTA v karieri: "Ko sem povzdignila pokal, sem začutila ogromno srečo. Takrat te spremlja občutek, da ekipi, ki dela s tabo, vrneš nek trud. Ni lepšega občutka," se je nasmehnila, ko se je spomnila na najlepšo letošnjo turnirsko zmago na avstrijskem pesku.

Čeprav je v dvojicah dosegla še nekaj odmevnih uspehov (osvojila je tudi turnir z nagradnim skladom sto tisoč evrov), pa ni najboljša Slovenka. Prvo mesto ostaja rezervirano za Katarino Srebotnik, eno najboljših igralk v dvojicah na svetu. Izkušena Velenjčanka s stalnim prebivališčem v Dubaju je z Andrejo lani združila moči na olimpijskem turnirju v Londonu. Bi ju lahko na največjih turnirjih gledali skupaj še kdaj? "Želim si, da bi še kdaj odigrali skupaj, a ima Katarina svoje načrte in cilje," je pojasnila in dodala, da se ne obremenjuje s komentarji, češ da je igranje v dvojicah precenjeno in si ne bi smelo zaslužiti toliko pozornosti. "Tisti, ki ni v tenisu in ga ne razume, posledično ne ceni iger v dvojicah, čeprav je to šport in damo tudi tu vse od sebe. V bistvu se s takimi komentarji ne obremenjujem," meni 809. igralka sveta. A le v konkurenci posameznic, kjer zaradi bolečin v zapestju že dolgo ni odigrala resnega dvoboja. Med dvojicami je na lestvici WTA občutno višje. Na 67. mestu, kar v svetovni konkurenci ni mačji kašelj. Prihodnje leto, ko v zapestju ne bo več bolečin, napoveduje boj za boljša mesta tudi med posameznicami.

Ne spreglejte