Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
25. 2. 2014,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković Rafael Nadal

Torek, 25. 2. 2014, 9.20

8 let

Najlepša poteza Rogerja Federerja (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Roger Federer trenutno igra na turnirju v Dubaju in se je uspešno prebil skozi prvi krog tekmovanja. Kot pravi, je ta turnir zanj zelo pomemben.

Roger Federer je turnir začel z zmago, kjer je z dobro igro premagal Nemca Benjamina Beckerja. Turnir v Dubaju je znan po tem, da imajo mediji nekaj več možnosti pogovora z igralci. Predvsem o tem, kakšni so njihovi cilji v nadaljevanju sezone. Roger je imel kar precej povedati glede nadaljevanja sezone, spregovoril pa je tudi o svojem večnem tekmecu Rafael Nadalu.

Roger Federer ima trenutno v lasti 17 zmag na turnirjih za grand slam, njegov pet let mlajši tekmec Rafael Nadal pa jih ima 13. "Ali me Nadal lahko prehiti v zmagah na turnirjih za grand slam? Seveda me lahko, ampak dobra stvar je, da sem še vedno aktiven in si želim dobiti še kakšen turnir. S tem ne mislim samo turnirjev za grand slam, ampak tudi preostale turnirje serije ATP. Na primer turnir v Dubaju je zame zelo pomemben," so bile besede švicarskega asa, ki se je moral na OP Avstralije posloviti v polfinalu, kjer ga je premagal prav Nadal.

Možnosti, da Federer zmaga na turnirju v Dubaju, so se nekoliko zmanjšale. Švicar se je namreč znašel na isti strani kot drugi igralec sveta Novak Đoković, tako da se lahko srečata že v polfinalu. "Žreb je določil, da sva z Novakom na isti strani, a ostajam pozitiven. Fizično se počutim dobro in to je trenutno zame najpomembnejše. Če bom dosegel polfinale ali finale, bo zame to zelo dober rezultat. V Dubaju sem se dobro pripravljal in občutek imam, da se moja forma dviguje. Vem, da sem to govoril že prej, vendar zdaj res čutim, da je moj trenutek," je še povedal osmi igralec sveta, ki je s svojo igro navdušil že v prvem krogu turnirja. Po mnenju nekaterih je pokazal najlepšo potezo v letošnji sezoni.

Ne spreglejte