Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
10.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andreja Klepač Brisbane

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 10.01

8 let

Nadal v svojem 99. finalu z Đokovićem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V finalu teniškega turnirja v Dohi se bosta merila prva dva nosilca.

Prvi, Srb Novak Đoković, je v polfinalu s 6:3 in 7:6 (3) premagal tretjega nosilca Čeha Tomaša Berdycha, Nadal, drugi nosilec, ki bo igral v svojem 99. finalu v karieri, pa je bil s 6:3 in 6:4 boljši od Ukrajinca Ilje Marčenka.

Đoković in Nadal sta se doslej pomerila v 46 obračunih, trenutni izid v medsebojnih tekmah pa je neodločen 23:23.

Slovo Klepačeve v polfinalu

Andreja Klepač je v paru z Rusinjo Alo Kudrjavcedvo izpadla v polfinalu tekmovanja dvojic na teniškem turnirju v Brisbaneu.

Za slovensko-rusko navezo sta bili po uri in 19 minutah igre usodni Švicarka Martina Hingis in Indijka Sania Mirza, ki sta se veselili zmage s 6:3 in 7:5.

Poljsko-ameriški finale v Shenzhenu

Znani sta finalistki teniškega turnirja WTA z nagradnim skladom pol milijona ameriških dolarjev v kitajskem Shenzhenu. Prva nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je v polfinalu premagala Nemko Anna-Leno Friedsam, se bo v finalu za prvi letošnji naslov udarila z Američanko Alison Riske, ki je bila v polfinalu boljša od Madžarke Timee Babos.

Šestindvajsetletna Radwanska, peta igralka sveta, je favoritinja finala. Poljakinja je vpisala svojo še 25. uvrstitev v finale na turnirjih WTA in bo lovila svoj še 18. karierni naslov. Leto mlajša tekmica Riskejeva, 97. igralka sveta, se je uvrstila v svoj komaj drugi finale, potem ko je igrala v finalu leta 2014 na turnirju v Tianjinu, ki ga je nato tudi osvojila po zmagi nad Švicarko slovaškega rodu Belindo Benčič.

Hercogova uspešna v prvem krogu kvalifikacij Sydneyja

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela kvalifikacije za nastop na glavnem turnirju WTA v Sydneyju z nagradnim skladom 753.000 dolarjev. Sedma nosilka kvalifikacij je v prvem krogu ugnala Avstralko Olivio Rogowsko s 6:3 in 6:4. Hercogovo v naslednjem krogu čaka Tajvanka Su-Wei Hsieh.

Hercogova, trenutno 73. igralka na lestvici WTA, se je s Tajvanko, 93. igralko sveta, doslej pomerila enkrat. Lani v Tokiu je proti njej izgubila po treh nizih.

Ne spreglejte