Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2010,
12.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 2. 2010, 12.00

8 let

Nadal nič več številka dva, Kavčič najvišje doslej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po prvem grand slamu sezone so se na novo premešale karte med najboljšo deseterico igralcev na svetu. Nova številka 2 je Novak Đoković, najboljši Slovenec Blaž Kavčič na rekordnem 117. mestu.

Trdno na prestolu je po osvojeni lovoriki Australian Opna Roger Federerm, Srb Novak Đoković je na najnovejši lestvici ATP s tretjega mesta napredoval na drugo, medtem ko je Španec Rafael Nadal z drugega mesta nazadoval na četrto.

Poleg najboljšega srbskega teniškega igralca ga je prehitel tudi najboljši Britanec Andy Murray, ki je v finalu odprtega teniškega prvenstva Avstralije klonil proti Federerju. Lanski zmagovalec tega turnirja Nadal je moral priznati poraz v četrtfinalu. Murray je Nadala tako nadigral, da je ta v tretjem nizu pri zaostanku 0:3 prekinil svoje muke, bolečine v kolenu, in predal dvoboj. Med najboljših deset se je prebil Hrvat Čilić, ki je na Australian Opnu prišel do polfinala, kjer ga je odpravil Murray.

Nov mejnik slovenskega moškega tenisa

Slovenski teniški igralci so znova postavili nove mejnike v slovenskem moškem tenisu. Najuspešnejši slovenski teniški igralec v zadnjem času Kavčič, ki je največji uspeh kariere vpisal prav letos z uvrstitvijo v prvi krog turnirja za grand slam v Avstraliji, je na lestvici napredoval za sedem mest ter je 117. igralec, kar je tudi najvišja uvrstitev katerega koli slovenskega tenisača v zgodovini moškega tenisa. Njegova najboljša uvrstitev na lestvici ATP med posamezniki je bila 118. mesto (16. november 2009).

Lep napredek je vknjižil tudi Grega Žemlja s skokom na 142. mesto, kar je njegov najboljši dosežek v karieri. Gregorc je dosegel najvišje mesto na svetovni lestvici 16. novembra 2009, ko je zasedel 145. mesto. Janez Semrajc je na 398. mestu.

Ne spreglejte