Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2016,
18.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

tenis Andreja Klepač Pariz Serena Williams

Sreda, 1. 6. 2016, 18.06

6 let, 7 mesecev

OP FRANCIJE (WTA), 11. dan

Serena Williams zmlela Ukrajinko, Klepačeva se je poslovila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
serena williams | Foto Renault

Foto: Renault

Na OP Francije se je poslovila še edina slovenska predstavnica Andreja Klepač. Prva igralka sveta Serena Williams je v osmini finala bez težav premagala Ukrajinko Jelino Svitolino, Španka Garbine Muguruza pa je bila boljša od Američanke Shelby Rogers.

Avstralka Samantha Stosur in Španka Garbine Muguruza sta prvi polfinalistki. V Parizu sta se v polfinale prebili z zmagama proti Bolgarki Cvetani Pironkovi in Američanki Shelby Rogers, o mestu v finalu bosta odločali v medsebojnem obračunu.

Četrta nosilka Garbine Muguruza je v četrtfinalu premagala Američanko Shelby Rogers s 7:5, 6:3. Muguruza se je tako prvič v karieri uvrstila med najboljše štiri v Parizu, obenem pa je ustavila Rogersovo, ki je doslej na igriščih Roland Garrosa ustavila že tri nosilke in je upala, da bo kot 108. igralka lestvice WTA postala najnižje uvrščena polfinalistka tega turnirja za grand slam v odprti dobi.

22-letna Španka Garbine Muguruza se je prvič v Parizu uvrstila v polfinale. | Foto: 22-letna Španka Garbine Muguruza se je prvič v Parizu uvrstila v polfinale.

Španko zdaj čaka Avstralka

Nasprotnica Muguruze bo 21. nosilka Avstralka Samantha Stosur, ki je Bolgarko Cvetano Pironkovo premagala s 6:4, 7:6 (6). Za Avstralko je to četrta uvrstitev med štiri najboljše v Parizu, leta 2010 je bila že finalistka, med štirimi pa še v letih 2009 in 2012.

"Spoštujem vse tekmice, še posebej tiste, ki so se morale boriti za preboj naprej. Seveda pa me ni strah. Zdaj imam priložnost za finale, zakaj je ne bi izkoristila?" je dejala o naslednjem dvoboju zmagovalka Muguruza, ki je z Avstralko sicer izgubila edini dvoboj z Avstralko pred dvema letoma.

V zadnjih dvobojih četrtega kroga sta z različnim uspehom nastopili sestri Williams. Prva nosilka Serena si je nastop v četrtfinalu priigrala gladko z zmago proti Ukrajinki Jelini Svitolini s 6:1, 6:1, medtem ko je Venus premagala osmopostavljena Švicarka Timea Bacsinszky s 6:2, 6:4. Julija Putinceva je bila boljša od Carle Suarez, Kiki Bertens pa je premagala Madison Keys.

Ne spreglejte