Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 10. 2011,
10.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andy Murray Roger Federer Novak Đoković

Ponedeljek, 10. 10. 2011, 10.56

8 let

Murrayja in Federerja loči le še 555 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na vrhu svetovne teniške lestvice ATP ni sprememb. Na prvem mestu ostaja Srb Novak Đoković pred drugouvrščenim Špancem Rafaelom Nadalom in tretjeuvrščenim Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Slednji ima pred četrtim igralcem Škotom Andyjem Murrayjem, zmagovalcem turnirja ATP v Tokiu, le še 555 točk naskoka.

Murray je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Tokiu z nagradnim skladom 1,2 milijona dolarjev. Škot je v finalu po treh nizih s 3:6, 6:2 in 6:0 za svoj drugi turnirski naslov v dveh tednih ugnal prvega nosilca in drugega igralca z lestvice ATP, Španca Nadala. Skupno je Murray osvojil četrti turnir letos.

Naskok slovenskih igralcev na višja mesta je bolj ali manj spodletel. Blaž Kavčič se je v minulem tednu prebil le do četrtfinala challengerja v Palermu (nagradni sklad 42.500 evrov) in je le za dve mesti izboljšal rating ter je trenutno 92 igralec. Drugi Slovenec na lestvici ATP Grega Žemlja, ki je napredoval za dve mesti in je po novem 115. igralec, za Kavčičem zaostaja 107 točk.

Žemlja je na glavnem turnirju ATP v Pekingu z nagradnim skladom 2,1 milijona dolarjev nastopil kot srečni poraženec po odstopu Francoza Gaela Monfilsa, a je nato vse možnosti za preboj hitro zapravil, ko je izgubil v prvem krogu proti Italijanu Fabiu Fognininju. Iz Pekinga se je preselil na kitajsko obalo v Šanghaj, kjer bo ta teden na sporedu močan teniški masters serije 1000. Kvalifikacije za masters se niso izšle po načrtih Žirovničana. Že v prvem krogu kvalifikacij se je moral posloviti.

Viden skok je na lestvici po uvrstitvi v polfinale turnirja serije challenger v Ljubljani naredil slovenski teniški igralec Aljaž Bedene, ki je na najnovejši lestvici napredoval za še dve mesti in z 217. mestom postavil svojo novo najboljšo uvrstitev.

Ne spreglejte