Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 6. 2012,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roland Garros Wimbledon Andy Murray David Ferrer

Četrtek, 7. 6. 2012, 8.59

8 let

Murray: Trava mi bo najbrž pomagala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za četrtim igralcem lestvice ATP Andyjem Murrayjem je še en turnir razočaranja. Na Roland Garrosu je izpadel v četrtfinalu. Razlog tudi bolečine v hrbtu. Upa, da teh v Wimbledonu ne bo.

Andy Murray je lani igral finale OP Avstralije in polfinale OP Francije in Wimbledona. Sezono 2012 je začel dobro - z zmago v Brisbanu, z novim trenerjem Ivanom Lendlom pa ju je v polfinalu Melbourna zaustavil šele Novak Đoković. Govorilo se je, da bo 2012 njegova sezona, ko mu bo končno uspelo dobiti enega od največjih turnirjev. A je nato izgubil dve finali (Dubaj in Miami), dve četrtfinali (Monte Carlo, Barcelona), v Rimu pa je izpadel že v osmini finala. Zdaj je predčasno končal še OP Francije. Od začetka turnirja so ga mučile bolečine v hrbtu, na sredinem četrtfinalnem dvoboju mu ni pomagal niti premor zaradi dežja. David Ferrer je Škota izločil s 6:4, 6:7, 6:3 in 6:2. Španec je dejal, da je Murray izboljšal svoj servis, ga je pa zato izdal "forehand", prav tako je Murray delal preveč napak.

Po Roland Garrosu sledi travnati del sezone. Murray se nadeja, da bo drugačna podlaga bolj prizanesljiva do njegovega hrbta. Vprašanje pa je, če bo to dovolj, da prekine desetletja trajajoče britansko nočno moro na wimbledonski sveti trav. "Trava mi bo najbrž pomagala. Na njej ni treba igrati s toliko moči, saj se žogica odbija bolj v telo in ne leti tako visoko kot na pesku," izpostavlja Andy Murray, ki ga bolečine v hrbtu pestijo že več mesecev (zaradi njih je izpustil turnir v Madridu). O daljšem počitku za zdaj ne razmišlja. "Bomo videli, kako bo v naslednjih mesecih. Prepričan sem, da me boste o tem še veliko spraševali. Vsak igralec ima sem in tja težave in mora najti pot iz njih."

Ne spreglejte