Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
27. 1. 2012,
18.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

OP Avstralije Andy Murray Novak Đoković

Petek, 27. 1. 2012, 18.34

7 let, 12 mesecev

Murray: Ponosen, kako sem se boril

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novaka Đokovića pred finalom OP Avstralije čaka regeneracija. Andy Murray pa se po polfinalnem porazu hrabri: "Kar se tiče igre, je ta mnogo, mnogo boljša kot lani."

Škot Andy Murray še enkrat več ni uspel osvojiti grand slama. V Melbournu se ni uvrstil niti v finale. Po štirih urah in 50 minutah ga je s tri proti dve v nizih izločil prvi igralec na svetu, Srb Novak Đoković. A Murray, ki zadnji mesec trenira pod vodstvom Ivana Lendla, je prepričan, da je napredoval, da igra boljši tenis in bo prej ali slej premagal tudi velike trije (Đokovića, Rafaela Nadala in Rogerja Federerja). "Vsak dozori na drugačen način in pri drugih letih, sam čutim, da sem zdaj psihično pripravljen, da se kosam z najboljšimi tremi," je po polfinalnem porazu dejal 24-letni Andy Murray. "Fizično sem lahko še boljši. A kar se tiče igre, je ta mnogo, mnogo boljša kot lani."

"Ta dvoboj je bil zelo pomemben. Lani je imel Novak izjemno sezono, razlika med njim in tretjim, četrtim na lestvici je bila izrazita. Mislim, da se je razlika zdaj zmanjšala," je v svoj napredek prepričan Murray. Imel je kar nekaj priložnosti, da premaga Đokovića. Ta je kazal znake utrujenosti, a ko je šlo zares, je stisnil zobe in udaril nekaj zmagovitih žogic. Murrayju so v preteklosti očitali, da igra preveč obrambo, da je premalo napada. V tem polfinalu je bil bolj agresiven. "Sem drugačen igralec. Imam drugačen pristop kot lani. Ponosen sem, kako sem se boril," je sklenil Murray. Strinja se tudi Novak Đoković: "Bolj je samozavesten. Več je tvegal. Bolj je bil agresiven. Igral je bolje. Mislim sicer, da je bil že lani popoln igralec. Potrebuje pa še nekaj sreče in prave udarce ob pravem času. Blizu je zmagi na grand slamu. Brez dvoma je eden najboljših igralcev na svetu."

Novak Đoković ima manj kot 48 ur, da si opomore po naporih skoraj peturnega polfinala. Njegov finalni nasprotnik Španec Rafael Nadal, ki je Švicarja Rogerja Federerja odpravil v štirih nizih, ima za regeneracijo na voljo dan več. Pred "Noletom" je še en zelo težak dvoboj. "Ni nobena skrivnost, da bo to še en zelo fizičen obračun. Naredil bom vse, da si bom opomogel. Imam dan in pol. Skušal bom čim več spati. Upam na najboljše. To bo ključno – da se spočijem, da bom spet lahko igral svoj najboljši tenis. Rafael je fit. Igra zelo dobro. Ima en dan več. Vsekakor si želi zmagati ta turnir." Srba obenem muči še alergija, zaradi katere ima zamašen nos in težko diha.

Finale med Đokovićem in Nadalom bo v nedeljo dopoldne, v soboto dopoldne pa se bosta za žensko krono Melbourna pomerili Rusinja Marija Šarapova in Belorusinja Viktoria Azarenka.

Ne spreglejte