Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 5. 2011,
18.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rafael Nadal Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Novak Đoković Roger Federer

Sreda, 4. 5. 2011, 18.55

7 let, 12 mesecev

Lopez namučil Federerja, Đoković lovi Lendla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rafael Nadal je z zmago v 2. krogu turnirja v Madridu navdušil tudi Cristiana Ronalda, Srb Novak Đoković je zmagal že 30. zapored (28. letos), Rogerja Federerja pa je namučil Feliciano Lopez.

Kralj peščenih igrišč, Rafael Nadal, v Madridu brani naslov. V dvoboju 2. kroga je Ciprčanu Marcosu Baghdatisu prepustil le štiri igre, dvoboj pa si je ogledal tudi Cristiano Ronaldo, zvezdnik nogometnega kluba Real Madrid, za katerega stiska pesti tudi ''Rafa''. Real je v polfinalu lige prvakov priznal premoč Barceloni, Nadal pa se bo v dvoboju 3. kroga pomeril z nekdanjim zmagovalcem odprtega prvenstva ZDA, Argentincem Juanom Martinom del Portom, ki je nadigral hrvaškega vrstnika Marina Čilića in mu v drugem nizu celo ''zavezal kravato''.

Poleg predstav Nadala je v središču pozornosti tudi Novak Đoković, ki v tem letu še ni izgubil. Tokrat je na kolena spravil južnoafriškega velikana Kevina Andersona in vknjižil že 30. zaporedno zmago. Letos je zmagal vseh 28 dvobojev, nizu pa velja prišteti še dva v zaključku lanskoletne sezone, ko je pomagal domovini do naslova Davisovega pokala. V nadaljevanju bogatega turnirja v teniškem središču Caja Magica ga čaka Španec Guillermo Garcia-Lopez, ki je doslej z drugim igralcem sveta izgubil vse štiri medsebojne dvoboje. Če bo ''Nole'' dobil še petega, bo izenačil rekord Ivana Lendla, ki je v leto 1989 vstopil z 29 zaporednimi zmagami.

Brez težav sta napredovala tudi peti nosilec Šved Robin Söderling in petopostavljeni Čeh Tomaš Berdych, malce bolj pa se je moral potruditi Britanec Andy Murray, ki je odpor Francoza Gillesa Simona strl šele po treh nizih, a mu v odločilnem ni prepustil niti igre. Švicar Roger Federer je naletel na razpoloženega levorokega Španca Feliciana Lopeza. Ugnal ga je po slabih treh urah, prav vsak izmed treh nizov pa je bil odločen po podaljšani igri.

V ženskem delu je za presenečenje dneva poskrbela Čehinja Petra Kvitova. Nekdanja polfinalistka Wimbledona je gladko odpravila drugopostavljeno Rusinjo Vero Zvonarjevo, kovčke pa pospravlja tudi Srbkinja Jelena Janković, ki jo je po treh nizih izločila Čehinja Lucie Safarova.

Ne spreglejte