Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2012,
20.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petra Kvitova Serena Williams Marija Šarapova OP Avstralije Katarina Srebotnik

Petek, 20. 1. 2012, 20.45

8 let

Lepotičke gladko, konec za "Kato" (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Marija Šarapova in Petra Kvitova sta se brez težav uvrstili v osmino finala OP Avstralije. Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta predali dvoboj drugega kroga med dvojicami.

Marija Šarapova, ki je svoj za zdaj zadnji (tretji) grand slam osvojila pred štiri leti v Melbournu, je na dobri poti, da čez teden dni osvoji četrtega. V osmino finala OP Avstralije se je prebila z gladko zmago 6:1 in 6:2 nad Nemko Angelique Kerber. Na igrišču sta bili vsega 87 minut. V prvih treh krogih je Šarapova oddala vsega pet iger! "Mislim, da sem bila dovolj agresivna. V prvem nizu ji nisem dala nobenih možnosti. V drugem nizu je dvoboj postal boljša bitka, a sem dvignila nivo igre in tako sem v osmini finala," je nastop komentirala Marija Šarapova, zaročenka Saše Vujačića. Rusinjo v naslednjem krogu čaka še ena Nemka, Sabine Lisicki. Ta je v najbolj izenačenem dvoboju šestega dne Melbourna v treh nizih presenetila Rusinjo Svetlano Kuznjecovo.

Še lažje je naprej prišla lanska zmagovalka Wimbledona, Čehinja Petra Kvitova, saj je Rusinja Marija Kirilenko zaradi poškodbe mišice dvoboj predala po 38 minutah ob 0:6, 0:1. Kvitovo v osmini finala čaka Srbkinja Ana Ivanović. Nekdanja številka 1 v Melbourne kaže svoj najboljši tenis v zadnjem letu dni. Z zelo močnimi servisi se je med 16 najboljših prebila tudi Američanka Serena Williamsa. Madžarko Greto Arn je po 59 minutah odpravila s 6:1 in 6:1. Zdaj jo čaka dvoboj s Rusinjo Jekaterino Makarovo, ki je pripravila največje presenečenje letošnjega Melbourna, saj je domov poslala rojakinjo Vero Zvonarjevo.

Konec za Srebotnikovo in Peschkejevo

Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke se poslavljata od odprtega teniškega prvenstva Avstralije v konkurenci ženskih dvojic. V drugem krogu sta prvi nosilki dvoboj proti Rusinjama Ali Kudrjavcovi in Jekatarini Makarovi v prvem nizu pri izidu 2:3 predali. Poškodovana je Srebotnikova in sicer je imela težave z desnim kolkom.

Ne spreglejte