Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
12. 11. 2014,
9.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer Kei Nišikori

Sreda, 12. 11. 2014, 9.08

8 let

Kot da nima 33 let (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Roger Federer je v drugem krogu predtekmovanja finalnega turnirja v Londonu znova pokazal, da je v odlični formi, potem ko je gladko premagal Japonca Nišikorija.

Teniški poznavalci so zagotovo pričakovali bolj izenačen dvoboj, a je Roger Federer še enkrat pokazal, da je v vrhunski formi in da je na turnirju še kako motiviran. Kako tudi ne, saj je še vedno v igri za prvo mesto na lestvici ATP. Federer je Japonca odpravil v dveh nizih, dvoboj pa se je končal po eni uri in desetih minutah. To je njegova 70. zmaga v letošnji sezoni. "Z raznovrstno igro mi je uspelo vsiliti svoj slog igre, kar Nišikoriju ni ustrezalo, vendar to ni vedno izvedljivo. V preteklosti je že pokazal, da ga je zelo težko premagati. V tem dvoboju mu iz določenih razlogov ni uspevalo. Dobro sem igral v vseh delih igre, prav tako sem imel dober servis," je takoj po dvoboju povedal Federer, ki si je s to zmago skoraj že zagotovil polfinale.

"Resnično si želim uvrstitve v polfinale brez izgubljenega dvoboja. Še posebej zdaj, ko se odloča o uvrstitvi v polfinale. V tem sistemu igranja si lahko kaj hitro v težavah, če nimaš izkušenj. Igralci smo namreč navajeni, da ko izgubiš, izpadeš s turnirja," je še povedal švicarski teniški virtuoz.

Še vedno je videti zelo mlad

V igri za polfinale ostaja tudi Kei Nišikori, ki ni izgubljal besed o svojem nasprotniku. "Ni mi dal možnosti, da se vrnem v igro, vendarle nisem igral tako slabo," je sprva povedal Japonec. "Nikoli nisem občutil, da je star 33 let. Še vedno je videti zelo mlad in igra vrhunski tenis," je dodal 24-letni teniški igralec, ki je prvi Azijec, uvrščen na finalni turnir. Njegov izkupiček na turnirju sta zmaga in en poraz. V naslednjem dvoboju se bo pomeril s Kanadčanom Milošem Raonićem, ki prav tako prvič igra na sklepnem turnirju najboljše osmerice.

Ne spreglejte