Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 3. 2018,
9.02

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Roger Federer

Nedelja, 11. 3. 2018, 9.02

6 let, 1 mesec

Teniški globus, 11. marec

Klepačeva v četrtfinalu Indian Wellsa, Federerja so poslali z igrišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je uspešno preskočila tudi drugo oviro na teniškem turnirju WTA v Indian Wellsu v konkurenci dvojic. V paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez se je prebila v četrtfinale, potem ko je slovensko-španska kombinacija ugnala ameriško-nemški par Raquel Atawo/Anna-Lena Grönefeld s 6:0, 6:3. Federer je igrišče zapustil predčasno.

Klepačeva in njena španska partnerica se bosta za preboj v polfinale udarili s kanadsko-kitajsko navezo Gabriela Dabrowski in Yifan Xu.

Gledali bomo sestrski dvoboj Williamsovih

Povratnica na teniška igrišča Serena Williams je bila uspešna tudi v drugem krogu. Američanka je po dveh nizih premagala Kiki Bertens (7-6(5), 7-5), dvoboj pa je trajal nekaj minut manj kot dve uri. V naslednjem krogu se bo Serena pomerila s svojo starejšo sestro Venus.

Serena je po zadnjem dvoboju povedala, da se na igrišču počuti nekoliko bolje kot v uvodnem dvoboju. "Vsekakor sem se bolje počutila kot v prvem krogu, vendar še vedno nisem prava. Še vedno delam napake, ki jih običajno nisem delala."

Dimitrov odhaja domov, Federer bo moral počakati do jutri

V moškem delu se je od tekmovanja poslovil tretji nosilec turnirja Grigor Dimitrov, potem ko ga je premagal Španec Fernando Verdasco. Dvoboj se je končal po treh nizih. To je bil za igralca peti medsebojni dvoboj, tretjič pa je zmagal Verdasco.

Prvič je na turnirju na igrišče stopil tudi Roger Federer, prvi igralec sveta. Švicar se v svojem uvodnem dvoboju meri z Argentincem Fredericom Delbonisom. Prvi niz se je končal z izidom 6:3 v korist Federerja, v drugem nizu, pri izidu 2:2, je dvoboj prekinil dež, tako da sta morala igralca zapustiti igrišče in ga bosta nadaljevala jutri.

Rezultati, WTA:

 

Rezultati, ATP:

 

Ne spreglejte