Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
3. 10. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,90

2

Natisni članek

Goran Ivanišević tenis

Torek, 3. 10. 2017, 19.00

6 let, 6 mesecev

Kdo je uničil življenje Goranu Ivaniševiću?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,90

2

Goran Ivanišević | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Goran Ivanišević, nekdanji teniški as, je še danes pravi magnet za medije. Splitčan je v svojih izjavah neposreden. Ivanišević je v zadnjem pogovoru razkril, kdo mu je uničil življenje.

V intervjuju za Il Sole 24 Ore Italian Magazine se je Ivanišević vrnil v svoje igralsko obdobje. "Moje življenje ne bi bilo enako, če leta 2001 ne bi zmagal v Wimbledonu," je priznal Hrvat. "Enkrat mi je nekdo dejal, da je v športu pomembno sodelovati, vendar to ni res. Se morda spominjate tistega, ki je izgubil v finalu? Do tistega ponedeljka sem bil večno drugi. Imel sem tri srebrne pladnje in sploh se ne spomnim tistih prekletih finalov, čeprav sem jih igral. Po 16 letih me ljudje še vedno ustavljajo na ulici in se spominjajo 16. igre v petem nizu."

Goran Ivanišević je svoj edini turnir za grand slam dobil leta 2001 v Wimbledonu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Goran Ivanišević je svoj edini turnir za grand slam dobil leta 2001 v Wimbledonu. Foto: Guliverimage/Getty Images Ni vedel, kaj bi počel s svojim življenjem

Leta 2001 je Goran uresničil svoje sanje, a so ga zaustavile poškodbe. Po vsakem dvoboju je imel takšne bolečine, da ni mogel dvigniti roke. Leta 2002 je imel operacijo, a se je vseeno odločil, da lopar postavi v kot.

"Poskušal sem se vrniti, a zaradi prehudih bolečin nisem mogel igrati. Odločil sem se, da se športno upokojim. Bil sem star šele 32 let in bil sem povsem izgubljen. Nisem vedel, kaj naj počnem s svojim življenjem. Ves stres, ki sem ga bil vajen, je kar naenkrat izginil. Na srečo se je leta 2003 rodila moja hčerka. To me je rešilo."

"Ves čas me je provociral in vedel je, kaj mora delati, da sem bil nervozen." | Foto: Reuters "Ves čas me je provociral in vedel je, kaj mora delati, da sem bil nervozen." Foto: Reuters

Priznal je, da je sovražil Samprasa

V uspešni karieri je bil njegov največji rival Pete Sampras, proti kateremu je v 18 medsebojnih dvobojih izgubil kar dvanajstkrat. Kot je razkril, mu je Američan uničil življenje. "Sicer ga imam rad. Je velik športnik in dober človek, vendar sem proti njemu tolikokrat izgubil. Sovražil sem ga po športni plati. Enkrat sva igrala na igrišču zunaj Splita. Ves čas me je provociral in vedel je, kaj mora delati, da sem bil nervozen," je še povedal Ivanišević.

Kot kaže, še vedno velja rek, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Zelo uspešen v tenisu je tudi njegov sin, a kot je nedavno povedal Goran, je na igrišču ob sinovi igri veliko bolj nervozen, zato ga ne želi trenirati.

Ne spreglejte