Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
5. 11. 2021,
11.18

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković

Petek, 5. 11. 2021, 11.18

2 leti, 5 mesecev

Kdo igra umazano igro?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27
Vasek Pospisil | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

"Vsi so hitro skočili na Novaka in ga zmerjali v vsakem članku," je brez dlake na jeziku povedal Vasek Pospisil, kanadski teniški igralec in eden glavnih pri ustanavljanju novega teniškega združenja (PTPA).

Spomnimo, lani so nekateri igralci na čelu z Novakom Đokovićem ustanovili novo teniško združenje PTPA. Njihov cilj je, da pomagajo vsem teniškim igralcem, sploh tistim, ki so na lestvici ATP slabše uvrščeni. O tem sta večkrat govorila Novak Đoković in Vasek Pospisil.

Kljub vsem preprekam in polenom, ki jih dobivajo pod noge, naj bi bila ta organizacija vedno močnejša. "To je velik izziv, o tem ni dvoma. To smo začeli z Novakom, ampak on ima zelo malo prostega časa. Najdlje je trajalo, da smo pripeljali vodilne delavce. V organizaciji morate imeti nekoga, ki se dobro spozna na to delo," je uvodoma povedal 31-letni Kanadčan.

Vasek Pospisil in Novak Đoković sta bila ena glavnih pri ustanovitvi novega združenja PTPA. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vasek Pospisil in Novak Đoković sta bila ena glavnih pri ustanovitvi novega združenja PTPA. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "To ni imelo nobenega smisla"

Odziv združenja ATP ni bil najbolj razumevajoč, saj so menili, da novo združenje ne pomeni nič dobrega za tenis. "Bilo je veliko sporov in mnogi so igrali umazano igro. Slišal sem nekatere stvari, ki so jih govorili o nas … To so vse samo laži," je razlagal Pospisil.

Slabo delo naj bi opravili nekateri mediji, saj so po besedah Pospisila vsi "skočili" na Novaka Đokovića in ga obsojali. "To ni imelo nobenega smisla. Nič ni temeljilo na dejstvih. So taki, ki pišejo, kar želijo, in zaradi tega sporočila niso bila jasna," je še povedal trenutno 113. igralec sveta.

"Sem namreč samo človek, imam čustva in seveda mi ni vseeno." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Sem namreč samo človek, imam čustva in seveda mi ni vseeno." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Priznava, da greši, a prizadenejo ga laži

Da je večkrat tarča medijev, je pred dnevi opozoril tudi prvi teniški igralec sveta Novak Đoković. Srb je omenil, da mu velika prepoznavnost prinaša dobre in slabe stvari, ob vsem tem pa se zaveda, da je vzor številnim mladim. Novak trdi, da je človek, ki se drži svojih načel, življenjskih vrednot in človekovih pravic … In po njegovih besedah je bilo to v preteklosti večkrat zlorabljeno.

"Ne berem novic. Že več let ne gledam novic na televiziji. Vseeno zaradi prisotnosti na družbenih omrežjih pridem do teh informacij, ki so po medijih. Ne morem reči, da me ne prizadene. Sem namreč samo človek, imam čustva in seveda mi ni vseeno. Tako kot mi ni vseeno, da zagovarjam prave vrednote, boj za pravičnost in resnico, mi ni vseeno, kaj si ljudje na splošno mislijo o meni. Moje življenje ni odvisno od tega, ker vem, kdo sem, in trudim se, da živim življenje po svojih prepričanjih. Seveda grešim, ampak prizadene me nepravičnost in kadar širijo laži," je povedal Beograjčan na eni izmed novinarskih konferenc na turnirju serije masters v Parizu.

Širi se propaganda, ki ustreza le eliti Đoković meni, da se širi propaganda, ki ustreza samo eliti. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Đoković meni, da se širi propaganda, ki ustreza samo eliti. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je med drugim priznal, da je čez leta dobil debelo kožo in da se je navadil na pisanje tujih, pa tudi domačih medijev. "Svobodnega novinarstva in informiranja je vse manj … Vse se nadzoruje iz enega ali dveh virov. Na ta način se širi propaganda, ki ustreza eliti ali določeni skupini ljudi. Vsekakor me to prizadene, vendar mi to ne bo preprečilo tega, da bi se zavzemal za stvari, za katere mislim, da so prave."

Novak Đoković je trenutno v Parizu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je trenutno v Parizu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V petek ga čaka Američan, ki igra tenis svojega življenja

Nole se je ta teden po dveh mesecih vrnil na teniška igrišča. Na turnirju serije masters v Parizu se je že prebil v četrtfinale. Tja se je prebil brez boja, potem ko je Francoz Gael Monfils dvoboj osmine finala predal. Njegov nasprotnik v četrtfinalu bo Američan Taylor Fritz, ki trenutno igra tenis svojega življenja. Igralca se bosta udarila v petek okrog 15.30.

Novak Đoković
Sportal Preobrat Medvedjeva v Parizu, Đoković med najboljših osem brez boja
Peng Shuai
Sportal Kitajska teniška igralka razkrila, da je bila žrtev spolne zlorabe
Ne spreglejte