Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 1. 2008,
7.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 15. 1. 2008, 7.42

8 let

"Kata" čez prvo oviro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije v treh nizih ugnala Španko Dominguez Lino.

Srebotnikova je imela proti Španki presenetljovo veliko dela, saj je slednja pri rezultatu 7:6 v tretjem nizu servirala za zmago v prvem krogu. V drugem krogu jo čaka domačinka Anastasia Rodionova, ki na lestvici WTA zaseda na 79. mesto.

"Današnji dvoboj je bil zelo težek. Dominguezova je ves dvoboj menjavala ritem igre, od močnih in dolgih 'spin forehandov' do nizkih 'slice backhandov'. Igrala sem solidno, vseskozi sem skušala napadati, kar se mi je na koncu tudi obrestovalo," je po napornem obračunu povedala najboljša slovenska igralka in dodala: "Borila sem se maksimalno, z vsem srcem in ohranila mirnost v ključnih trenutkih, kot to počnejo najboljše igralke sveta."

Minulo leto se je Katarina Srebotnik med posameznicami odprtega prvenstva Avstralije prebila do tretjega kroga, kjer jo je premagala Čehinja Nicole Vaidišova.

Izpadel le Ljubičić

Drugi dan sicer ni postregel z večjimi presenečenji. Prvi igralec sveta Švicar Roger Federer je dvakrat "zavezal kravato" Argentincu Diegu Hartfieldu in se uvrstil v drugi krog, kjer se bo pomeril z Francozom Fabricom Santorojem. Brez težav so napredovali tudi Srb Novak Djoković, Španec David Ferrer, Argentinec David Nalbandian in domačin Lleyton Hewitt. Pri moških je razočaral le 17. nosilec Hrvat Ivan Ljubičić, ki ga je ugnal malo znani Nizozemec Robin Haase.

"Nujno sem potreboval premor od tenisa in mislim, da sem ga dobro izkoristil. Skušal sem delati prav nič in mislim, da mi je kar dobro uspelo," se je po uspešnem nastopu šalil tretji nosilec Đoković, ki se je po novembrskem mastersu pritoževal nad utrujenostjo, saj je odigral kar 87 dvobojev - največ med vsemi - v sezoni.

Pri predstavnicah nežnejšega spola so se od najvišje postavljenih igralk v drugi krog uvrstile Rusinji Svetlana Kuznjecova in Ana Čakvetadze, Srbkinja Ana Ivanović ter Slovakinja Daniela Hantuchova. Med presenečenja lahko uvrstimo poraza obetavne Madžarke Agnes Szavay in Rusinje Dinare Safine.


Ne spreglejte