Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 4. 2011,
13.13

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Iztok Božič pokal Fed Slovenija Kanada

Petek, 8. 4. 2011, 13.13

3 leta, 11 mesecev

Kapetan Božič verjame v dekleta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska teniška ženska izbrana vrsta bi si z zmago nad Kanado zagotovila obstanek v svetovni skupini. Kapetan Iztok Božič verjame, da bodo njegove izbranke do prihodnjega konca tedna dvignile formo.

Po domačem porazu z Nemkami so se najboljše slovenske teniške igralke znašle v kočljivem položaju. Pot do obstanka v drugi svetovni skupini pokala Fed bodo iskale v domačem dvoboju s Kanado, ki velja za veliko neznanko, v svojih vrstah pa se lahko pohvali tudi z 58. igralko sveta. ''Kanada je premagljiv nasprotnik, bo pa zelo težko, saj ima dokaj vročo igralko Rebecco Marino, naša forma pa v primerjavi z lanskim letom v tem obdobju ni idealna,'' je ''potožil'' Iztok Božič. Kapetan slovenske reprezentance ob spremljanju zadnjih turnirskih rezultatov njegovih izbrank ni ostal ravnodušen. Po eni strani ga hitri izpadi Hercogove in Zec Peškiričeve ne spravljajo v dobro voljo, vseeno pa pričakuje, da bo nizu skromnih rezultatov kmalu odklenkalo.

''Verjamem v naša dekleta, da bodo dvignile raven. Nobena ni pozabila igrati tenisa. Rezultati, ki jih dosegajo, niso realni. Vem, da so zmožne več in verjamem, da bo to prelomnica, ki bo peljala v obdobje boljših rezultatov in da si bomo s to zmago zagotovili obstanek,'' napoveduje Mariborčan. Kar se tiče vloge favorita, vsaj zaradi prednosti domačega igrišča, ostaja zadržan. ''Mogoče smo lahko favoriti le v minimalnem pogledu, v nekaj odstotkih.''

V soboto Maša in Polona

Računa na pomoč domačih tribun, pa tudi izjemnega ozračja, ki vlada v slovenskem taboru. Dekleta so izzivom v pokalu Fed izpostavljena le nekajkrat na leto, zato še toliko bolj nestrpno čakajo dan, ko bodo lahko branile barve domovine. ''Dekleta so v tem tekmovanju vedno dala vse od sebe, igrala tako bolna kot poškodovana ... Ekipa je bila vedno popolnoma osredotočena v to, da doseže maksimalni iztržek. Žal so bile letos v Mariboru Nemke premočne, so nam pa Kanadčanke bolj po meri,'' razmišlja Božič, ki ima še nekaj odprtih vprašanj glede udarne zasedbe. Med posameznicami bo zagotovo nastopila prva igralka Polona Hercog, v dvojicah pa Katarina Srebotnik, ki naj bi moči v paru najverjetneje združila prav s Hercogovo. ''Ostaja pa manjša dilema glede druge igralke, ali dati priložnost Maši (Zec Peškirič, op. p.) ali Andreji (Klepač, op. p.). Glede na uvrstitev na svetovni lestvici se nagibam k rešitvi, da v soboto nastopi Maša, potem pa bomo videli, kako se bodo stvari odvijale naprej.''

Slovensko izbrano vrsto čakajo skupne priprave v Kopru. Dekleta bodo imela na voljo kar tri enakovredna igrišča, zato se bosta priprav udeležili tudi obetavni igralki Nastja Kolar in Tjaša Šrimpf. Če bi kateri izmed štirih članic prve ekipe (Hercog, Zec-Peškirič, Klepač in Srebotnik) ponagajalo zdravje, bi v vlogi rezervnih igralk tudi zapolnili vrzel v praznini. Dvoboj med Slovenijo in Kanado bo na sporedu 16. in 17. aprila v športnem parku Bonifika.

Ne spreglejte