Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 10. 2010,
11.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 10. 2010, 11.03

8 let

Kaj zmagovalki prinaša Doha?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Dohi se začenja zaključni teniški turnir serije WTA, na katerem se bo pomerilo osem najboljših igralk sezone. Kaj bi jim prinesel naslov?

Čeprav bosta manjkali sestri Williams, bodo lahko gledalci uživali v mojstrovinah nove številke ena ženskega tenisa, Caroline Wozniacki, tukaj sta še nekdanji prvi igralki sveta Kim Clijsters in Jelena Janković ..., vsaka kvalifikantka ima za sabo uspešno leto, je pa res, da bosta tokrat na igrišče stopili le dve igralki, ki sta doslej okusili zmagoslavje na Grand Slam turnirju.

Triumf na neuradnem svetovnem ženskem prvenstvu v Dohi bi imel za vsako nastopajočo poseben pomen. Kaj jim prinaša uspeh?

Caroline Wozniacki – sveže prvo ime ženskega tenisa potrebuje le še naslov za Grand Slam, da bi utišala dvomljivce, ki menijo, da si statusa prve dame belega športa še ne zasluži. Lovorika v Dohi bi bila zato zanjo pomemben korak.

Vera Zvonareva – za njo je sezona kariere, v kateri se je uvrstila v finala Wimbledona in odprtega prvenstva ZDA, a na ''pravi naslov'' še čaka. Zmaga bi jo lahko katapultirala do novih uspehov v prihodnji sezoni.

Kim Clijsters - po osvojenem odprtem prvenstvu ZDA ni več igrala zaradi poškodbe stopala. Zmaga, s katero bi ''zaprla'' sezono, bi zato bila smetana na torti. Zanimivo bo videti, kako je pripravljena po neprostovoljnem premoru.

Francesca Sciavone – po presenetljivem slavju na Roland Garrosu, seveda rezultatu kariere, se je nekaj časa borila s slabšimi rezultati, dokler ji ni uspel soliden nastop na odprtem prvenstvu ZDA. Uspeh bi pomenil, da ne živi od stare slave in jo uvrstil med kandidatke za zaključne boje na najbolj prestižnih turnirjih prihodnje sezone.

Sam Stosur – po preboju v njen prvi finale Grand Slam turnirja v Parizu se je nekaj časa soočala z nihajočo formo in poškodbo. Stosurjeva je že dosegla pomembne zmage proti nekdanjim številkam ena – Ani Ivanović, Jeleni Janković, Sereni Williams, Dinari Safina, Lindsay Davenport, Amelie Mauresmo in Justine Henin. Naslov v Dohi bi pomenil, da velja nanjo resno računati v prihodnji sezoni, še posebej na ''domačem'' odprtem prvenstvu Avstralije.

Jelena Janković – v zadnjem letu drsi po lestvici, zato je uvrstitev na zaključni turnir sezone zanjo velik dosežek, nepričakovana zmaga pa bi bila spodbuda za naslednje obdobje.

Elena Dementjeva – tudi ona se je po Roland Garrosu ubadala s poškodbo, zato so letošnjo sezono njeni rezultati nihali. Toda s svojim najboljšim tenisom je zmožna pokoriti sleherno tekmico, veselje v finalu pa bi bilo brez dvoma dosežek kariere.

Viktorija Azarenka – v Doho prihaja po vzpodbudnem zmagoslavju v Moskvi. Njena teniška pot je zaznamovana z obetavnimi trenutki, pa tudi nestanovitnostjo. V Dohi bo zaigrala, ker ne bo Serene in Venus Williams, kljub temu pa je vsekakor zmožna razorožiti vsako nasprotnico, tudi zanjo pa bi bil dvignjen pokal največji uspeh doslej.

Ne gre pozabiti tudi na dvojice, kjer se bodo pomerili štirje najboljši pari sezone, med njimi naša Katarina Srebotnik skupaj s Čehinjo Kveto Peschke.

Ne spreglejte