Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
8.27

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

1

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Laverjev pokal Roger Federer

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 8.27

5 let, 2 meseca

Kaj sploh še zanima Rogerja Federerja?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

1

Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev, je v svoji karieri dosegel skoraj vse, zato so se čez leta njegovi cilji spremenili. Švicar je namreč pred dnevi izjavil, da ga prvo mesto na lestvici ATP ne zanima več. Zakaj potem še igra?

Roger Federer je v svoji karieri osvojil dvajset turnirjev za grand slam in to so turnirji, na katerih bi Švicar rad zmagoval tudi v prihodnosti. Kako dolgo še, ne ve nihče. A kot se govori po teniških hodnikih, naj bi vztrajal vsaj do leta 2020, ko si želi na OI v Tokiu osvojiti zlato olimpijsko medaljo med posamezniki. To je namreč še edina lovorika, ki si jo želi postaviti v svojo vitrino.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Ko bo začutil, da ne more več zmagovati …

"Star sem 37 let, zato uvrstitev na lestvici zame ni več glavna prioriteta. Želim si biti zdrav, da bom lahko še vedno zmagoval na turnirjih," je pred dnevi v Ženevi povedal Baselčan. Njegov cilj je, da bi bil še vedno konkurenčen na turnirjih velike četverice.

"Takoj, ko začutiš, da nimaš več možnosti, da bi lahko zmagoval, nastane težava. Tudi če dodatno padem na lestvici, v tem ne vidim težav, dokler bom imel možnost zmagati na turnirjih za grand slam … Tako kot pred dvema letoma, ko sem bil 17. igralec sveta. Raje sem 17. na svetu kot tretji brez zmage na turnirju za grand slam," je razkril trenutno šesti igralec sveta. Na letošnjem OP Avstralije se je poslovil že v osmini finala, ko ga je premagal Grk Stefanos Cicipas.

Federer je potrdil, da se bosta njemu in Nadalu pridružila tudi Novak Đoković in Stan Wawrinka.  | Foto: Gulliver/Getty Images Federer je potrdil, da se bosta njemu in Nadalu pridružila tudi Novak Đoković in Stan Wawrinka. Foto: Gulliver/Getty Images

Vesel je, da bo spet igral z Nadalom

Švicar zadnja leta skrbno izbira turnirje, a jasno je, da bo letos septembra igral na tako imenovanem turnirju Laver cup, na katerem se med seboj pomerita ekipi Evrope in preostalega sveta. Federer je potrdil, da se bosta njemu in Nadalu pridružila Novak Đoković in Stan Wawrinka. "Komaj čakam. Nadal in jaz sva o tem govorila že v Melbournu. Strinjala sva se, da bo zanimivo, ko bova spet v isti ekipi. Ne vem, kdo bodo naši nasprotniki, a dobro je, da je Rafa v moji ekipi na domačem terenu v Švici. Igrali bomo v dvorani, kar mi ustreza," je še povedal Švicar.

Feder bo letos prvič po letu 2015 igral na pesku, kar pomeni, da ga bomo gledali na OP Francije. | Foto: Gulliver/Getty Images Feder bo letos prvič po letu 2015 igral na pesku, kar pomeni, da ga bomo gledali na OP Francije. Foto: Gulliver/Getty Images Po letu 2015 znova na pesku

Federer bo letos prvič po letu 2015 igral na pesku, kar pomeni, da ga bomo gledali na OP Francije. Pred časom je Severin Luthi, njegov trener, dejal, da bo pred Parizom igral le na enem turnirju, sam pa je dejal, bi bi lahko nastopil na dveh turnirjih.

"Trenutno sem v Švici, potem bom odpotoval na priprave v Dubaj. Po Dubaju bom igral v Indian Wellsu in Miamiju, nato pa bom pred OP Francije igral še na enem ali dveh turnirjih na pesku."

Ne spreglejte