Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 7. 2013,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer

Ponedeljek, 22. 7. 2013, 9.11

8 let

Kaj se dogaja s Federerjem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Roger Federer je eden najboljših teniških igralcev vseh časov, vendar zadnje čase ni v najboljši formi, saj je doživel še drugi poraz proti igralcu zunaj stoterice lestvice ATP.

Roger Federer je nazadnje izgubil v polfinalu turnirja v Hamburgu, kjer je bil od njega boljši 114. igralec sveta Federico Delbonis. Argentinec je bil od njega boljši v dveh nizih. Ta poraz je prišel le teden dni po tem, ko je izpadel na turnirju v Wimbledonu, kjer ga je presenetljivo premagal Sergej Stahovski, ki je bil takrat 116. igralec sveta.

Švicar je tako po osmih letih prvič izgubil proti igralcu zunaj stoterice, zdaj pa se mu je to zgodilo dvakrat v enem mesecu. Pred tem je nazadnje izgubil leta 2005 v Monte Carlu, ko ga je premagal Richard Gasquet, ki je bil takrat 101. igralec sveta.

V celotni športni karieri je Federer proti igralcem, ki niso bili uvrščeni med prvih sto, izgubil dvanajstkrat, vendar je prvih devet porazov doživel med letoma 1999 in 2002, kar pomeni, da je med letoma 2003 in 2012 izgubil le en dvoboj z igralcem, ki ni bil uvrščen med stoterico najboljših.

In kaj poreče na to glavni akter zgodbe?

Kakorkoli, morda je švicarski virtuoz izgubil zadnji dvoboj zaradi novega modela loparja. Federer, ki je zmagal na sedemnajstih turnirjih za grand slam, je na turnirju v Hamburgu prvič igral z novim loparjem, ki ima od predhodnega nekoliko večjo glavo. Vendar Federer ne išče opravičila za to. "Menim, da novi lopar nima veliko opraviti z mojim porazom. Naredil sem vse, kar sem lahko na tem turnirju. Bil je zelo težak teden, vendar sem zadovoljen, da sem odigral toliko dvobojev. Seveda sem razočaran zaradi poraza, vendar se takšni porazi včasih dogajajo," je po svojem porazu povedal Federer.

Ne spreglejte