Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
20. 6. 2008,
11.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 20. 6. 2008, 11.16

8 let

Jaušovec: Veliko darilo za Nastjo Kolar

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Organizacijski odbor teniškega turnirja Banka Koper Slovenia Open se je odločil, da eno od štirih razpoložljivih povabil za nastop v kvalifikacijah podeliti še ne 14-letni Slovenki Nastji Kolar.

Največji dosedanji uspeh Kolarjeve je nedavna zmaga na turnirju International Spring Bowl v avstrijskem St. Pöltenu (konec maja), kjer je bila najboljša v konkurenci za igralke do 18. leta starosti. Trinajstletna članica teniškega kluba AS iz Litije je trenutno na evropski lestvici za igralke do 14. leta statosti uvrščena na visoko četrto mesto. "Nastja Kolar je ena od boljših igralk v Sloveniji in Evropi do 14. leta, podobno kot Katarina Srebotnik, Andreja Klepač in Polona Hercog, ki so bile svojčas prav tako med najboljšimi igralkami v tej starostni kategoriji. Njeni uspehi na mladinskih turnirjih zveze ITF in v St. Pöltenu so pokazali, da je že nekoliko zrasla. Nastja je prva slovenska igralka, ki bo pri tej starosti dobila priložnost nastopiti na tako kakovostnem turnirju. To je zanjo izredno veliko darilo in upam, da se tega zaveda. Nastop v Portorožu bo njen prvi korak na poti k profesionalnemu tenisu, kateremu se je očitno zapisala. Igralkam, ki si tako začrtajo pot, je treba ponuditi priložnost. Profesionalni tenis zahteva namreč 100-odstotno predanost. Kdor dela na pol, ne more uspeti. Bo pa to šele njen prvi korak na tej poti. Upam, da jo bo to spodbudilo. Obenem bo lahko ugotovila, da ji tukaj res ne bo nič podarjeno," je organizatorjevo odločitev za podelitev povabila utemeljila podpredsednica organizacijskega odbora turnirja Banka Koper Slovenia Open Mima Jaušovec. Največji teniški dogodek v Sloveniji bo letos v središču pozornosti od 19. do 27. julija.

Rojstni dan štiri dni pred začetkom kvalifikacij

S hčerkinim povabilom na portoroški turnir je bil zelo zadovoljen tudi Nastjin oče Zlatko Kolar: "Povabila smo vsekakor zelo veseli, saj si je Nastja zelo želela nastopiti v Portorožu. Čeprav bo kmalu dopolnila šele 14 let, bi se morala tudi marsikatera bolje uvrščena igralka potruditi, da jo premaga, če bi Nastja odigrala po svojih najboljših močeh. Pred turnirjem bomo v Portorožu opravili tudi krajše priprave. Letos ne računamo na večje uspehe, želimo pa, da občuti vzdušje na takšnem tekmovanju, da vidi, da ni to noben 'bav bav' in da se sreča z drugimi igralkami."

Obetavna slovenska teniška igralka bo pogoje za nastop v kvalifikacijah Banka Koper Slovenia Opna izpolnila le nekaj dni pred njegovim začetkom. Pravila mednarodnega združenja Sony Ericsson WTA Tour namreč določajo, da lahko na turnirjih tega nivoja nastopijo samo igralke, ki so na dan pričetka glavnega turnirja že dopolnile 14 let starosti. Kolarjeva bo to starostno omejitev presegla 15. julija 2008, ko bo praznovala svoj 14. rojstni dan. Igralke, stare med 14 in 15 leti, lahko nastopijo samo na enem turnirju združenja Sony Ericsson WTA Tour letno. Nanj se ne morejo uvrstiti neposredno glede na svojo uvrstitev na lestvici, temveč morajo prejeti posebno povabilo ("wild card") organizatorja.

Ostala tri povabila za nastop v kvalifikacijskem turnirju bodo podeljena v naslednjih tednih.

Ne spreglejte