Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
19. 9. 2014,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Davisov pokal Marin Čilić Novak Đoković

Petek, 19. 9. 2014, 11.25

8 let

Hrvati previdni, Srbi optimistični

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V četrtek je bil žreb svetovne skupine teniškega Davisovega pokala. Ples kroglic pa se je poigral s Srbijo in Hrvaško, ki se bosta pomerili v prvem krogu.

Ta dvoboj pa ne bo prvi, saj sta se leta 2010 ekipi pomerili v Splitu, kjer je s 4:1 slavila Srbija. Tisto leto je Srbija tudi zmagala v tekmovanju Davisovega pokala. To pomeni, da se bosta reprezentanci marca prihodnje leto pomerili v Srbiji. Zaradi velikega zanimanja bo dvoboj najverjetneje odigran v Beogradu v Kombank areni, ki prejme med 20 in 25 tisoč gledalcev.

Marin Čilić: To je najtežji žreb

Na žreb so se odzvali tudi nekateri glavni akterji obeh reprezentanc. Med njimi tudi zmagovalec OP ZDA Marin Čilić. 25-letni Hrvat meni, da bo ključno, ali bo srbska reprezentanca igrala v polni sestavi. "To je najtežji žreb, še posebej, ker bomo igrali v gosteh. Če bo Srbija igrala v popolni sestavi, potem pričakujem izredno težek dvoboj," je uvodoma povedal hrvaški junak, ki v zadnjih dneh polni naslovnice hrvaških časopisov. Ob vprašanju, ali Hrvaška lahko zmaga ta dvoboj, pa je odgovoril: "Upamo, da lahko zmagamo, vendar je tukaj prisotnih veliko faktorjev. Do tega dvoboja je še daleč," je še povedal Čilić, ki ga je pred nekaj dnevi v domačem Medžugorju pričakalo 20 tisoč navijačev.

Vemo, kakšno občinstvo stoji za nami

Veliko bolj optimističen je bil v napovedih kapetan srbske ekipe Bogdan Obradović, ki računa tudi na usluge Novaka Đokovića. "To je za nas ugoden žreb. Hrvaško smo že pred leti premagali v Splitu. Imamo vrhunsko ekipo in imeli bomo izredno širok seznam kakovostnih igralcev za prihodnjo sezono v Davisovem pokalu," je povedal Obradović in dodal: "Igrali bomo doma in vemo, kakšno občinstvo stoji za nami. Prihodnja sezona v Davisovem pokalu bo zelo pomembna za nas. V letošnji sezoni v ekipi ni bilo treh ključnih igralcev, vendar so tudi mladi igralci pokazali, da so pripravljeni na velike rezultate," je poudaril Obradović.

Ne spreglejte