Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
17. 4. 2011,
7.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Polona Hercog

Nedelja, 17. 4. 2011, 7.30

8 let

Hercogova razkrila recept za 2:1

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V katero smer se bo nagnila tehtnica na dvoboju najvišje uvrščene Slovenke in Kanadčanke? Polona Hercog se bo pomerila z Rebecco Marino. Pot do zmage vidi v napadalni igri in visokem odstotku servisa.

Nedeljski spored bo odprl izjemno pomemben dvoboj. Zmagovalka bo svoji ekipi prinesla drugo točko, s tem pa bo obstanek v drugi svetovni skupini povsem blizu. Pred obračunom med najboljšo slovensko in kanadsko teniško igralko smo za pričakovanja povprašali na obeh straneh. ''Rebecca Marino je bolj izkušena od Eugenie, ki sem jo ugnala v soboto, tako da bo treba dati vse od sebe. Morala bom zaigrati še bolj napadalno ter imeti višji odstotek servisa. Z Rebecco naju druži več podobnosti. Obe sva visoki, imava dober forehand in servis, je pa tudi res, da se Rebecca po igrišču ne giblje ravno najboljše. Je pa zelo velika, tako da je lahko že z dvema korakoma čez celo igrišče. Morala bom biti čim bolj raznovrstna, menjati ritem in jo skušati 'raztegniti' po igrišču,'' razmišlja pred derbijem koprskega obračuna Polona Hercog.

Bouchard: Preprosto ni šlo

Dvajsetletna Štajerka je v soboto prepričljivo odpravila obetavno Kanadčanko, komaj 17-letno Eugenie Bouchard. Novinka v pokalu Fed je osvojila le štiri igre, vse v drugem nizu. Kako se bo proti svetlolasi Poloni odrezala njena starejša rojakinja, dolgonoga Marinova? ''Upam, da bo zmagala Rebecca. Je zelo agresivna in ima močen servis, tako da lahko Poloni naredi malce škode. Tudi sama sem ji hotela, a preprosto ni šlo. Njeno največje orožje je bila raznovrstnost. Dobro je mešala prvine in ustvarjala agresiven ritem. To je bila dobrodošla izkušnja zame,'' je šesta najboljša mladinka na svetu pohvalila Kamničanko. Pred prihodom v Koper je osvojila manjši ITF turnir na Hrvaškem (Šibenik) z nagradnim skladom 10.000 dolarjev, pred tem pa je v polfinalu turnirja v Avstraliji (Burnie) v polfinalu izločila najbolj obetavno slovensko mladinko Nastjo Kolar. Če bi v nedeljo priznala premoč Maši Zec Peškirič, pred tem pa bi Hercogova odpravila Marinovo, bi lahko slovenski ljubitelji tenisa že odpirali šampanjec, saj bi bil z vodstvom s 3:1 zagotovljen obstanek.

Ne spreglejte