Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 5. 2009,
8.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 5. 2009, 8.05

8 let

Hercogova pred "misijo nemogoče"?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Oči slovenske teniške javnosti bodo danes na odprtem prvenstvu Francije uprte na igrišče št. 5, kjer se bosta ob 11. uri občinstvu predstavili 23. nosilka Alisa Klejbanova in Polona Hercog.

Osemnajstletna Mariborčanka si je s tremi samozavestnimi nastopi na kvalifikacijskem turnirju priigrala glavno nagrado, nastop v glavnem delu. Preskok iz mladinske v člansko konkurenco se na pariškem pesku za izbranko Zoltana Kuharskega ne bi mogel začeti bolje. Odličnega razpoloženja v taboru obetavne Štajerke ni izbrisal tudi zahteven žreb, ki je Poloni Hercog namenil 23. igralko na svetu. Bo Alisa Mihailovna Klejbanova prehud zalogaj za nedavno zmagovalko ITF turnirja v Zagrebu? Na papirju velja za absolutno favoritinjo, saj ponedeljkovi tekmici na lestvici loči kar 144 mest. Devetnajstletna Moskovčanka igra v zadnjem času najboljši tenis njenega življenja. Čeprav ni osvojila še nobenega turnirja, se na lestvici pridno vzpenja iz tedna v teden. Na turnirjih za nagrado grand slam nastopa šele drugo leto, najvišje pa se je doslej zavihtela v Wimbledonu in Avstraliji. Obakrat je prišla do 4. kroga. V Parizu se je lani dokopala drugega kroga.

Letos ugnala Ano in Venus

Z leto dni mlajšo slovensko tekmico jo deli podobnost. Hercogova je lani v mladinski konkurenci osvojila Roland Garros v dvojicah, Rusinja pa se je omenjenega podviga na turnirjih za nagrado grand slam veselila trikrat. Dvakrat v Wimbledonu (leta 2003 s Sanio Mirzo, tri leta kasneje pa z Anastazijo Pavljučenko), enkrat pa v New Yorku (leta 2005 z Nikolo Frankovo). Letos je ugnala že dve igralki iz znamenitega kluba "Top 10".

V Melbournu je presenetila peto nosilko Ano Ivanović, v Madridu pa je izločila Američanko Venus Williams. Bo v Parizu obrnjena vloga in bo v zbirki najljubših zmag Polone Hercog, ki lahko v tem dvoboju mnogo več dobi kot pa izgubi, na prvem mestu prav Klejbanova?

Ne spreglejte