Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 7. 2011,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Polona Hercog

Torek, 5. 7. 2011, 13.22

8 let

Hercogova na Švedskem v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je na turnirju na Švedskem uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je brez večjih težav ugnala Rusinjo Vesno Dolonc.

Dvajsetletna Štajerka, na svetovni jakostni lestvici zaseda 53. mesto, je s prepričljivo predstavo in zmago nad Rusinjo ponovila najboljši dosežek sezone, polfinale na WTA turnirju (Acapulco). V mehiškem letovišču se je lani povzpela celo do finala, kjer je priznala premoč Američanki Venus Williams. To je bil njen edini finale na WTA turnirju v karieri.

"Danes sem res dobro začela tekmo. Morda sem se pri vodstvu z 2:0 nekoliko preveč sprostila, malo mi je padla koncentracija in nisem izkoristila začetnega 'breaka', a ne glede na to, mislim, da sem celotno tekmo odigrala na zelo visoki ravni in tudi na koncu mi je uspelo obdržati servis," je uvodoma povedala dvajsetletna Hercogova.

Hercogova je v pogovoru še povedala, da je bil dvoboj zlasti v drugem nizu precej bolj napet, kot se zdi na papirju: "Sploh drugi niz je bil kar razburljiv. Imela sem veliko priložnosti, da tekmici odvzamem servis, a tudi ona jih je imela nekaj. Tako da sva bili blizu v skoraj vsaki igri, ampak jaz sem vsakič v ključnih trenutkih malo boljše odigrala."

Igralka iz Kamnice pri Mariboru se bo v polfinalu pomerila s sedmo nosilko Čehinjo Barboro Zahlavovo Štrycovo. "Z Barboro sem že igrala dvakrat in jo obakrat tudi premagala, s Flavio pa mislim, da še ne. Mogoče bi bil z njo izziv igrat, ker je ena najizkušenejših igralk, kar jih je. Ampak, ne vem? Mogoče bi si bolj želela Štrycovo. Res pa je, da si nikoli ni dobro nobene želeti, saj so na tej ravni vse igralke dobre," je v smehu o željah pred polfinalom povedala Hercogova. Hercogova je s Štrycovo igrala dvakrat in jo obakrat tudi premagala, nazadnje letos v Monterreyu, medtem ko se je lani na odprtem prvenstvu Francije pomerila tudi z Italijanko, ki je bila takrat boljša.

Po uspešnem nastopu med posameznicami je Hercogova v paru z Grkinjo Eleni Danilidu nastopila še v četrtfinalu ženskih dvojic, kjer je po dobri uri in pol igre s 4:6, 6:4 in 5:10 izgubila proti španski navezi Nuria Vives - Arantxa Parra Santonja.

Ne spreglejte