Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 4. 2012,
20.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Polona Hercog Charleston

Ponedeljek, 2. 4. 2012, 20.49

8 let

Hercogova korak bližje Bartolijevi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je turnir v Charlestonu začela z zmago. Na tekmico v drugem krogu še čaka, v tretjem bi se lahko pomerila s tretjepostavljeno Francozinjo Marion Bartoli.

V 1. krogu priljubljenega turnirja v Južni Karolini je Polona Hercog s 6:4 in 6:3 na zeleni peščeni podlagi premagala japonsko veteranko Kimiko Date-Krumm, ki je že prestopila prag petega desetletja. To je bila šele druga letošnja zmaga najboljše Slovenke na teniški karavani. V drugem krogu se bo pomerila z zmagovalko dvoboja Jakimova (Blr) - Lepchenko (ZDA). Če bi preskočila še drugo oviro v Charlestonu, bi se v tretjem krogu najverjetneje udarila s tretjo nosilko Marion Bartoli. Francozinja je 20-letni Štajerki nedavno prekrižala načrte na turnirju v Miamiju.

"V prvem krogu prvega peščenega turnirja letos me je čakala Kimiko Date-Krumm, s katero sem se pomerila že dvakrat in to je bilo zmeraj na Fed Cupu. Na igrišču sem bila kar malce nervozna, saj je najtežje igrati proti izkušenim igralkam, s katerimi sem v preteklosti že izgubila. Ampak sama pri sebi vem, da sem v zadnjih dveh mesecih precej napredovala in izboljšala veliko elementov, tako da sem bila kljub nervozi na igrišču z večjo samozavestjo. Velikokrat mi je pomagal dober servis in predvsem variacija v njem. V naslednji tekmi bom poizkušala se nadgraditi svojo igro," je po prvi tekmi v Charlestonu sporočila Hercogova, ki na omenjenem turnirju nastopa kot 14. nosilka.

Od ostalih rezultatov uvodnega kroga velja izpostaviti zmago Američanke Christine McHale. Izločila je Kanadčanko Aleksandro Wozniak, ki se je nedavno v Miamiju dobro upirala Venus Williams, na dvoboju z ameriško zvezdnico pa zapravila celo zaključno žogico.

Prvopostavljena igralka na turnirju Family Circle Cup 2012 naj bi bila Poljakinja Agnieszka Radwanska, a je nedavna zmagovalka turnirja v Miamiju nastop odpovedala, tako da je najvišje postavljena Avstralka Samantha Stosur. Sledijo Francozinja Marion Bartoli, Rusinja Vera Zvonarjova, Američanka Serena Williams, Nemka Sabine Lisicki, Srbkinja Jelena Janković in še ena Rusinja Anastazija Pavljučenkova.

Ne spreglejte