Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 9. 2011,
8.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Polona Hercog

Sobota, 24. 9. 2011, 8.42

8 let

Hercogova izpadla v polfinalu v Seulu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Polona Hercog, peta nosilka in najboljša slovenska teniška igralka, je na turnirju v Seulu v Južni Koreji v polfinalu z 1:6 in 4:6 izgubila s Kazahstanko Galino Voskobojevo, 82. igralko lestvice WTA.

V drugem polfinalu je Španka Maria Jose Martinez, šesta nosilka, izločila Čehinjo Klaro Zakopalovo s 6:3 in 6:2.

"Tekmica je začela zares neverjetno, do vodstva s 3:0 je naredila le eno napako in mnogo 'vinerjev', tako da sem potrebovala nekaj časa, da sem se prilagodila na njeno igro. Vedela sem, da tega ritma ne bo zdržala skozi celo tekmo, tako da mi je v drugem nizu uspelo priti do vodstva s 4:1. Toda potem je bilo nekaj iger, v katerih nisem izkoristila brejk žogic in žogic za osvojitev iger. Po tekmi sem vsekakor razočarana, ampak za mano je kar uspešen teden, tako da grem v Peking z glavo pokonci," je pojasnila Hercogova, ki je polfinale izgubila po uri in 32 minutah, dobila pa je 59 od 136 točk.

Dvajsetletna Hercogova je četrtfinalu s 6:3 in 6:1 premagala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, četrto nosilko. S tem se ji je oddolžila za poraz na letošnjem turnirju za grand slam v Wimbledonu. V dvoboju s 26-letno Voskobojevo je bila v vlogi favoritinje, saj je trenutno na 35. mestu svetovne lestvice. V Moskvi rojena Kazahstanka je imela kar šest dvojnih napak pri servisu, polovico več od Hercogove, vendar tudi še enkrat več asov; neubranljivo je servirala štirikrat.

Hercogova je imela boljši izkoristek prvega servisa (59 odstotnega, tekmica je imela deset odstotkov manjšega), v vseh ostalih elementih igre pa je bila boljša Voskobojeva. Visoka je 1,83 m in centimeter višja od Hercogove. Po visokem vodstvu Mariborčanke v drugem nizu se je Voskobojeva pobrala in si priigrala priložnost za osvojitev turnirja WTA, kar bi ji uspelo prvič v karieri.

Ne spreglejte