Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 11. 2011,
22.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roger Federer

Sobota, 12. 11. 2011, 22.12

8 let

Federerjev 30. finale, a prvi v Bercyju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji najboljši teniški igralec Roger Federer je v polfinalu turnirja serije masters v Parizu v 81 minutah s 6:4, 6:3 odpravil Tomaša Berdycha. V nedeljo bo igral v 30. finalu na "mastersih".

Švicarski zvezdnik je tej sezoni prvič v zadnjih devetih letih ostal brez lovorike na turnirjih za grand slam. Poleg tega ni vknjižil niti ene zmage na turnirjih serije masters. Zaključek sezone, ki za Švicarja sicer ni bila tako slaba, saj se je na turnirjih najboljše četverice enkrat uvrstil v finale in še dvakrat v polfinale, pa je spet šampionski. Prejšnji teden je bil v rodnem Baslu petič v karieri najboljši, ta teden pa se je uvrstil še v finale turnirja serije masters v Parizu. Gre za turnir, ki se odvija v pariški dvorani Bercy in je zadnji turnir serije masters v vsaki sezoni ter zadnji pred zaključnim turnirjem najboljše osmerice, vsakoletnim sklepnim dejanjem v posamični konkurenci.

Zbirka je popolna

Zanimivo, da se je 30-letni Federer do letos 29-krat uvrstil v finale osmih različnih turnirjev serije masters, finalne vstopnice si ni uspel priigrati le v Parizu. Po polfinalni zmagi nad Berdychom je postal edini igralec, ki bo nastopil v finalih vseh devetih tovrstnih turnirjev. Razlogov za zadovoljstvo ima eden najboljših časov še več. Njegova igra je namreč spet spominjala na čase, ko je bil skoraj nepremagljiv, poleg tega pa je dan prej vknjižil že 800. zmago na ATP turneji. "Mislim, da je bil dvoboj težak. Hitro sem prevzel pobudo in izkoristil počasnejši začetek Tomaša. Ko se ogreje, namreč postane zelo nevaren igralec. A igral sem zares dobro in nisem ponudil Tomašu veliko priložnosti. Igral sem agresivno in dobro serviral. Lahko rečem, da je bila čudovita predstava," je po deveti zaporedni zmagi na ATP turnirjih vesel Roger Federer.

Tudi statistika v dvoboju je govorila močno v prid Švicarja, ki je ob zgolj 13 neizsiljenih napakah vknjižil kar 34 neubranljivih zadetkov. Njegovo igro je pohvalil tudi Tomaš Berdych: "To je bil stari Roger, ki je pred leti ves čas zmagoval. Njegove neizsiljene napake lahko skoraj preštejemo na prste, kar je neverjetno. V obeh nizih je začel odlično in mi ni ponudil nobene priložnosti."

Za svojo prvo zmago v impozantni pariški dvorani se bo Federer v nedeljo pomeril z domačinom Jo-Wilfriedom Tsongo.

Ne spreglejte