Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
14. 10. 2014,
11.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roger Federer ATP Šanghaj

Torek, 14. 10. 2014, 11.36

8 let

Federerja po 15 letih grabili krči

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Roger Federer je z zmago na turnirju v Šanghaju še enkrat dokazal, da se lahko meri z najboljšimi igralci na svetu. Švicar pa ima za v prihodnje še visoke cilje.

Roger Federer je prejšnji konec tedna v finalu Šanghaja premagal Francoza Gillesa Simona, na svetovni lestvici pa se je z novim tednom prebil na drugo mesto in tako prehitel Španca Rafaela Nadala.

"Veliko mi pomeni zmaga v Šanghaju. Moram priznati, da sem imel kar nekaj sreče na uvodu turnirja. V prvem dvoboju sem rešil kar pet zaključnih žog za zmago nasprotnika. Mislim, da lahko na prihodnjih turnirjih dosežem še veliko. Trenutno imam dober občutek, saj sem ponavadi proti koncu sezone utrujen. Letos je drugače, na vse skupaj gledam bolj pozitivno," je povedal 17-krati zmagovalec turnirjev za grand slam.

Federer je v preteklosti že zmagoval v Šanghaju, vendar na drugih turnirjih. Na turnirju serije masters je zmagal prvič. "Vedno se rad vračam v Šanghaj, saj sem si vedno želel zmagati na turnirju serije masters. Fizično se počutim veliko bolje, lani sem bil v tem obdobju 50-odstotno pripravljen. Čutim, da sem v zelo dobri formi, in uživam na igrišču," je razlagal 33-letni teniški igralec, ki je tudi oče štirih otrok.

V težkih situacijah ostaja miren

Federer v zadnjem času zelo dobro odreagira, ko je v težki ali že skoraj brezizhodni situaciji. "Ko se znajdem v težki situaciji, ostanem miren in odigram svoj najboljši tenis. Vedno verjamem, da lahko iz dvoboja pridem kot zmagovalec. To mi je uspelo tudi v Šanghaju in zaradi tega sem izredno vesel. Imel sem celo krče, kar se mi ni zgodilo že od leta 1999, ko sem igral v Davisovem pokalu," je po finalnem dvoboju razkril Švicar.

V teniških krogih se vse bolj govori, da bi lahko do konca sezone na vrhu lestvice ogrozil vodilnega Novaka Đokovića. Z zmago v Šanghaju se mu je na lestvici ATP še bolj približal. "Seveda si želim doseči ta cilj, vendar je treba biti realen. Dejstvo je, da bo vse odvisno od Đokovića. Zase lahko rečem, da bom skušal iz zadnjih treh turnirjev izvleči največ in na koncu upati na najbolje," je še povedal Baselčan, ki je v letošnji sezoni zmagal na štirih turnirjih, a na nobenem od velike četverice.

Ne spreglejte