Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 1. 2012,
10.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Grega Žemlja Roger Federer

Sreda, 4. 1. 2012, 10.18

7 let, 12 mesecev

Federer z 18:0, sanjski dan za Žemljo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Teniški zvezdnik Roger Federer se bo danes v drugem krogu bogatega turnirja v Katarju pomeril s Slovencem Grego Žemljo. Švicar je ujel zmagovit ritem, saj je dobil zadnjih 18 uradnih dvobojev.

Drugi najvišje uvrščeni Slovenec na svetovni jakostni lestvici se bo danes v Katarju pomeril z zvezdnikom, ki nosi v njegovem srcu poseben pečat. Roger Federer je za 25-letnega Žirovničana najboljši igralec vseh časov, tega ni nikoli skrival. S švicarskim asom, rekorderjem s 16 osvojenimi naslovi na turnirjih za grand slam, je že treniral, z njim pa se v uradnem dvoboju še ni pomeril. Priložnost bo dočakal v Dohi, kjer se Federer počuti odlično. Turnir je osvojil že trikrat, tudi lani. S tako dobrim igralcem Žemlja na ATP turnirju še ni prekrižal loparja. Njegov največji izziv pred današnjo poslastico na Arabskem polotoku je bil dvoboj s Gaelom Monfilsom na lanskoletnem Wimbledonu. Temnopolti Francoz je bil takrat osmi igralec sveta, Gorenjec pa je drago prodal kožo in celo dobil uvodni niz. V Washingtonu se je pomeril z Andyjem Roddickom (takrat št. 9 na svetu) in v 2. krogu izgubil s 4:6 in 4:6, to pa sta bili tudi njegovi edini izkušnji s tekmecem iz elitnega kluba Top 10. Po dvoboju s Federerjem se bo lahko pohvalil s tem, da se je pomeril z vzornikom, ki se je v zaključku sezone 2011 vrnil v zmagovito formo in nanizal 18 zmag. Dvoboj bi se lahko začel okrog 18. ure po slovenskem času. To bo tretji dvoboj dneva po predvidenem urniku na osrednjem igrišču, prvi se bo začel ob 13.30.

Žemlja, na uradni strani združenja ATP so ga v napovedi dvoboja nespretno proglasili za slovaškega kvalifikanta, bo prihodnji ponedeljek, ko se bo sestavljala nova podoba jakostne lestvice, bogatejši vsaj za 32 točk, preboj v drugi krog pa mu zagotavlja skoraj 17.000 dolarjev nagrade. Na svetovni lestvici bo najverjetneje izboljšal najboljšo dosedanjo uvrstitev (111. mesto). Sredi januarja bo skušal dobro formo potrditi v Melbournu, na uvodnem turnirju za nagrado grand slam. V domovini kengurujev se počuti odlično. Lani je preskočil vse tri ovire v kvalifikacijskem turnirju, nato pa v prvem krogu nudil močan odpor nekdanjemu finalistu Marcosu Baghdatisu. Ciprčan, takrat 22. igralec sveta, je Žemljo ugnal šele po petih nizih. S kakšno popotnico bo prispel Žemlja v Avstralijo letos?

Ne spreglejte