Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 10. 2014,
8.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roger Federer Gilles Simon Šanghaj

Nedelja, 12. 10. 2014, 8.25

8 let

Federer: Veliko mi pomeni, da sem zmagal ta turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Roger Federer se je v finalu teniškega turnirja serije masters v Šanghaju izjemno namučil z Gillesom Simonom. Vse pove rezultat 7:6 in 7:6.

Po sobotni predstavi Federerja, je marsikdo pričakoval, da bo v finalu zlahka opravil s Francozom, ki je trenutno 29. igralec na svetovni lestvici. Simon je presenetil že v prvi igri prvega niza, ko je nasprotniku odvzel servis. 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, se ni pustil zmesti in v deseti igri naredil "break" in izenačil na 5:5. Prvi niz je na koncu odločala podaljšana igra, kjer je več zbranosti pokazal Federer.

Drugi niz je bil prav tako zelo izenačen, saj sta oba dobila vse igre na svoj servis. Tudi v drugem, odločilnem nizu je odločala podaljšana igra. Po slabih dveh urah igre se je prve zmage v Šanghaju veselil eden najboljših igralcev vseh časov. "Dobiti največji turnir v Aziji je nekaj neverjetnega," je takoj po zmagi povedal Federer, ki je igral v finalu leta 2010, ko ga je premagal Škot Andy Murray. "Veliko mi pomeni, da sem zmagal turnir. Vedno sem rad prihajal sem in bil nekajkrat blizu zmage. Zelo zadovoljen sem tudi z igro, ki sem jo prikazal ta teden."

To je za Federerja že 23. zmaga na turnirju masters. 33-letni Baselčan se bo z naslednjim tednom prebil na drugo mesto lestvice ATP in tako zmanjšal zaostanek za vodilnim Novakom Đokovićem, katerega je v soboto v polfinalu prepričljivo premagal po dveh nizih.

Za Švicarja je to četrta lovorika v letošnji sezoni, od tega je dobil dva turnirja serije masters. Pred tem je zmagal še na turnirju v Cincinnatiju. Vodi pa tudi na lestvici osvojenih dvobojev na tovrstnih turnirjih. Njegovo razmerje je 309 zmag in 89 porazov.

"Imela sva tesen dvoboj. Imel sem zaključno žogo v prve nizu, v drugem pa celo dve. Pravzaprav je le nekaj točk odločilo dvoboj. V odločilnih točkah je Roger pokazal najboljši tenis. Imel je nekaj izjemnih udarcev," je po dvoboju povedal Simon, ki bo moral še počakat na prvo lovoriko na turnirjih serije masters.

Federer je z zmago zaslužil približno 631 tisoč evrov in skok na drugo mesto lestvice, poražencu Simonu pa bodo na račun nakazali 309 tisoč evrov.

Ne spreglejte